RAŠA

JOŠ JEDAN SASTANAK ZBOG ZAGAĐENJA RAŠKOG KANALA: Građani imaju nove zahtjeve i traže ostavke

| Autor: Branko BIOČIĆ
Sastanak građana Raše i Krapnja s predstavnicima institucija

Predstavnici građana traže da Vodovod Labin popravi mjesnu kanalizacijsku mrežu, da se očiste svi bujični kanali u Raši, sanira kompletan krapanski i raški kanal od strane Hrvatskih voda te da se i preostale zgrade u Krapnu priključe na biopročistače

Na ponovnom sastanku predstavnika Općine Raša, Grada Labina, Vodovoda i Hrvatskih voda s predstavnicima skupine građana Raše i Krapna koji su nezadovoljni rješavanjem pitanja odvodnje, rezimirano je što je sve učinjeno u protekla dva tjedna. Naglašeno je tako da su nakon prvog sastanka s predstavnicima građanske inicijative poduzete brojne akcije da bi korito raškog kanala bilo što čišće, radi što bolje kvalitete života žitelja tog dijela Istre.

Obaviještene inspekcije

Vodovod Labin produžio je ispust odvodnje Raše u donjem dijelu naselja za 240 metara niže. Povrh toga, Općina Raša inzistirala je da se uklone dva uočena kvara na kanalizacijskoj mreži u gornjoj Raši, na čemu se upravo radi. Nakon toga uhvatit će se u koštac s eventualnim nelegalnim priključcima.

Uz to, u sušne dane ispiran je kanal, ne bi li se otklonili neugodni mirisi. Nadalje, Grad Labin u cijelosti je snimio stanje na početku naselja Kapelica, gdje je nedvojbeno zabilježeno da postoje izravna ispuštanja otpadne vode iz septičkih jama u krapanski potok te je sve potrebne podatke proslijedio nadležnim inspekcijskim službama čije se postupanje očekuje u što skorijem roku.

Predstavnici Hrvatskih voda izvijestili su građane da sutra kreću s betoniranjem kompletnog korita raškog kanala u dužini od 1.200 metara, čime će se osigurati njegova nepropusnost.

Predstavnici građana predali su pak nove zahtjeve pa tako traže da Vodovod Labin popravi mjesnu kanalizacijsku mrežu, da se očiste svi bujični kanali u Raši, sanira kompletan krapanski i raški kanal od strane Hrvatskih voda te da se i preostale zgrade u Krapnu priključe na biopročistače. U nastavku najvažnijeg projekta odvodnje Aglomeracije Labin-Raša-Rabac građani žele javno podastiranje hodograma radova i građanski nadzor nad projektom sve do završetka radova.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of