BUZET

Jedna od sedam stanica istarske Startup akademije NAJBOLJI TIMOVI NATJEČU SE ZA 20.000 KUNA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Za poduzetnike početnike Startup akademija je edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja, dok postojeći poduzetnici na Startup akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi

  Kreće nova sezona Startup akademije koja će se u Buzetu održati od 12. do 14. studenoga od 16 do 20 sati u Vijećnici Narodnog doma. Organizatori ovogodišnjeg drugog izdanja su Start-Up udruga, Istarska razvojna agencija te sedam gradova i općina u kojima se održava. Partneri projekta su Zagrebačka banka, HBOR, SAS knjigovodstvo, 360 agencija i Amfiteatar. Medijski pokrovitelji su TV Nova, Glas Istre, Radio Pula, eIstra.info i portal InspireMe.hr.

 Razvoj dobrih ideja

Sudionici akademije koji imaju ideju, pojedinačno ili timski, imaju je priliku razraditi kroz radionice te mentorstvo profesionalaca te dobivaju podršku za njenu realizaciju. U svakom gradu pa tako i u Buzetu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u veliko finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade, mentorstvo, početni kapital i opremu. Nagradni fond je 20.000 kuna, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja. Odluku o pobjednicima donijeti će žiri sastavljen od domaćih i međunarodnih investitora, bankara, poduzetnika te potpornih i obrazovnih institucija.

Programom su obuhvaćene brojne teme: pametno poslovno planiranje, zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva, prezentacija poslovne ideje, digitalizacija poslovanja i prodaje kao i pogodnosti za poduzetnike, od potpora do kredita. Teme i poslovne priče predstavit će šezdesetak poduzetnika i stručnjaka iz prakse kroz dinamične edukacije, radionice i panel predavanja.

 Poslovna edukacija

Startup akademija namijenjena je studentima, poduzetnicima, profesionalcima, zaposlenim i nezaposlenim osoba te svim zainteresiranima za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja. Namijenjena je i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije.

- Akademija je za polaznike besplatna, a ako prisustvuju sva tri dana dobit će certifikat o njenom pohađanju, napominje Iris Jakac, savjetnica za gospodarstvo u buzetskom gradskom Odjelu za financije i gospodarstvo. Za poduzetnike početnike Startup akademija je edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja, dok postojeći poduzetnici na Startup akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnju s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Prijaviti se može do 11. studenog, a zbog velikog interesa i ograničenog mjesta za sudjelovanje, preporuka je da se zainteresirani prijave što ranije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter