BILJEŠKA

Je li kontejnerima mjesto ispod trešnje?

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ

Svakome je jasno da je primarna uloga postavljanja kontejnera za otpad, pa tako i onih namijenjenih selektivnom prikupljanja otpada, zaštita okoliša i zdravlja stanovnika. No, kad takvi kontejneri ugrožavaju i okoliš i zdravlje ljudi u pitanje dolazi njihova svrha.

Tako su u Vrsaru na pojedinim punktovima postavljeni kontejneri za selektivno prikupljanje otpada, ali - na krivoj lokaciji. Pozornost na taj problem skrenuli su nam stanari stambenih zgrada u Dalmatinskoj ulici 62 i 64 u kojima živi 16 obitelji. Naime, njihova su četiri kontejnera smještena ispod stabala trešanja čijem se urodu već desetljećima vesele brojna djeca. Grane trešanja sada leže na tim kontejnerima i predstavljaju opasnost po zdravlje.

U razgovoru sa stanarima doznali smo da krivnja leži u predstavnicima stanara tih ulaza koji su bez konzultacije s ostalim stanarima napamet odredili tu lokaciju, ne razmišljajući no posljedicama. Stanari apeliraju na Općinu Vrsar koja je vlasnik javne površine na kojoj su kontejneri postavljeni, te na Odsjek za javno gospodarstvo da premjeste kontejnere na drugu lokaciju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater