KORONAVIRUS KRIZA

ISTRA NAJUGROŽENIJA U HRVATSKOJ: U tijeku je do sada najvažniji sastanak Stožera civilne zaštite. U Labinu moguće i drastične mjere. Svi se pitaju gdje su se zaraženi Labinjan i njegov kolega kretali prije nego što su smješteni u bolnicu

| Autor: Portal Glas Istre

U 11 sati počinje sastanak Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije na kojem možda budu donesene strože mjere predostrožnosti zbog koronavirusa. Naime, s obzirom da je Istra najbliže Italiji i najpovezanija s njom, a na Poluotoku se pojavio prvi zaraženi, najveća je bojazan od širenja zaraze.

Za sada je na snazi karantena za sve Talijane koji dolaze u Istru. Oni mogu birati - ili će 14 dana u karantenu koja se nalazi na tajnoj lokaciji, ili će se vratiti nazad. Hrvati koji dolaze iz Italije upućuju se u samoizolaciju.

Ostaje za vidjeti kakva će biti odluka za Labin, odakle je prvi zaraženi Istranin. Naime, s obzirom da je riječ o malom gradu s malo više od 10.000 stanovnika, tamo zabrana okupljanja do 1.000 ljudi nema značaj, pa je moguće da se zabrane sva okupljanja. Isto tako, nije isključeno da će se, kao u Italiji, ograničiti radno vrijeme kafića, a možda se donesu i drastičnije mjere.

Što će biti sa školama i vrtićima - također nije poznato, a sve će biti jasnije u 13.30 kad je konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije.

U subotu su se dva Labinjana vratila iz Italije gdje su radili kao konobari. Već u nedjelju ujutro su završili u Općoj bolnici Pula, gdje je jednom utvrđen koronavirus, a drugi ima simptome i danas bi se trebalo znati jeli i on zaražen.

Zaraženi 41-godišnjak živi sam, dok drugi Labinjan, 36-godišnjak, čiji će nalazi biti poznati danas, ima četiri člana obitelji i oni su trenutačno u samoizolaciji. Nije poznato jesu li se njih dvojica kretala po Labinu prije nego što su u nedjelju došli u bolnicu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of