ZAVRŠENA ADAPTACIJA ZGRADE DIJAGNOSTIKE U ZAGREBAČKOJ ULICI

Istarskim pacijentima magnet i CT jednaki onima koji se nabavljaju za KBC-e


"Pula je dobila najsuvremeniju medicinsku tehnologiju koja otvara nove mogućnosti za dijagnosticiranje. Još kad se stavi u funkciju novi angiograf i postavi kardiološka dijagnostika, pulska bolnica dobit će radiološki centar kompletiran za razvijanje svih disciplina unutar moderne medicine. Izgradnja pulske bolnice, kao i KBC-a u Rijeci, kapitalni je projekt Ministarstva zdravstva i nadam se da ćemo to što prije zaokružiti i Istri dati objekt kojim će se moći ponositi. Bit će to bolnica na svjetskoj razini", rekao je prim. dr. Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstva zdravstva i predsjednik Povjerenstva za izgradnju nove bolnice u Puli, za jučerašnjeg obilaska obnovljene zgrade dijagnostike u Zagrebačkoj ulici.

Investicija od 25 milijuna kuna

Na maloj svečanosti investitorima, voditeljima i djelatnicima Opće bolnice pridružili su se čelnici i svih drugih zdravstvenih ustanova u Istri, potvrđujući riječi prim. Plazonića da nikad dosad nije svjedočio tako dobroj suradnji i sinergiji kao na projektu izgradnje nove bolnice u Puli.

U adaptaciju zgrade dijagnostike uloženo je oko 13 milijuna kuna, a zajedno s novom opremom riječ je o investiciji većoj od 25 milijuna kuna. Simboličnu vrpcu prerezala je dr. Vinka Kos, rukovoditeljica Odjela radiologije, te zajedno s ravnateljicom bolnice doc. dr. sc. Irenom Hrstić povela uzvanike u obilazak zgrade i prostorija u kojima su postavljeni novi skupocjeni uređaji.

Na prvom magnetu u pulskoj bolnici radiološki tehničari Kristina Martinović i Marko Todorović upravo su obavljali snimanje na jednoj pacijentici. Za rad s pacijentima spreman je i novi 128-slojni MSCT, dok suvremeni angiograf, čija instalacija nije dovršena, još neko vrijeme neće biti u pogonu. Dr. Kos najavila je nabavu i mamografa s tomosintezom, što je zadnja generacija mamografskih uređaja, pojasnila je te se zahvalila kolegama "koji su do sada radili u nemogućim uvjetima i pacijentima koji su imali strpljenja čekati ovaj trenutak".

(Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum