KORONAVIRUS

ISTARSKI STOŽER ZBOG POGORŠANE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE DONIO NOVE MJERE

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije, a zbog trenutno pogoršane epidemiološke situacije na snazi su sljedeće mjere:

"Svi vlasnici, upravitelji i korisnici svih javnih prostora, trgovina, ugostiteljskih objekata te objekata i vozila javnog prijevoza i ostali, potrebno je da se rigorozno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera za djelatnosti.

Osobito je nužno potrebno pridržavati se potrebe nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, te na otvorenom u nemogućnosti održavanja propisanog razmaka/distance. Nužno je potrebno pridržavati se potrebe održavanja propisanog razmaka/distance u zatvorenom i na otvorenim prostorima, te je potrebno osigurati uvjete pojačanog čišćenja i dezinfekcije, te pojačane osobne higijene.

Obzirom na trenutno pogoršanu epidemiološku situaciju pozivaju se svi gradovi i općine na području Istarske županije te svi organizatori javnih i društvenih događanja, manifestacija i evenata, da se suzdrže od organizacije gdje se okuplja veći broj osoba, a osobito u zatvorenom prostoru, bez obzira na uporabu EU digitalnih COVID potvrda i propisanih epidemioloških mjera.

Uz uporabu EU digitalnih COVID potvrda, potrebno je istovremeno pridržavati se i ostalih općih propisanih epidemioloških mjera.

Obzirom na postojeći način organizacije rada Opće bolnice Pula, a u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja hospitaliziranih - Opća bolnica Pula je izradila plan za prijem povećanog broja COVID-19 pozitivnih bolesnika na bolničko liječenje te su ostale zdravstvene ustanove zadužene pomoći organizacijski i kadrovski Općoj bolnici, kao i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije. Istarski domovi zdravlja zaduženi su uspostaviti ponovni rad COVID ambulanti, a Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj-Rovigno i Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije pomoći će kadrovski, u skladu s mogućnostima.

Pozivaju se građani da se neizostavno pridržavaju epidemioloških mjera kako bismo sačuvali zdravlje i zdravstveni sustav, koji zbog povećanog broja hospitaliziranih osoba ugrožava redovnu djelatnost Opće bolnice Pula.

Naloženo je Općoj bolnici Pula da pozove specijalizante na specijalizaciji u drugim zdravstvenim ustanovama da se vrate privremeno u ispomoć Općoj bolnici Pula", navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater