NAJNOVIJENOVA ODLUKA:

Istarska županija izmijenila TERMINE ŠKOLSKIH PRAZNIKA: Ljetne ferije tjedan dana duže, proljetne tjedan kraće, a zimske podijeljene u dva dijela

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Neven LAZAREVIĆ

Iz Istarske županije kažu da su ovom odlukom uvažili iskazane stavove većine škola i svih osnivača na području županije

Istarska županija jedna je od rijetkih u kojoj će se raspored školskih praznika značajnije izmijeniti. Županija je jučer donijela odluku o kalendaru za školsku godinu 2019./2020., u kojem je najveća novost da će zimski praznici biti podijeljeni u dva dijela, a neće više biti jedinstveni kao do sada. U tekućoj školskoj godini zimski praznici bili su od 24. prosinca 2018. do 14. siječnja 2019., a iduće godine bit će od 23. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020. i potom od 24. veljače 2020. do 2. ožujka 2020.

Proljetni/uskršnji praznici bit će tjedan dana kraći i trajat će "samo" od Velikog četvrtka do prvog utorka nakon Uskrsa (od 9. travnja do 14. travnja), umjesto od Velikog četvrtka do drugog ponedjeljka nakon Uskrsa, kao što je bilo ove godine (od 18. travnja do 19. travnja).

To je otvorilo prostor za tjedan dana kasniji početak školske godine, koja neće startati prvi ponedjeljak u rujnu (2. rujna 2019.), nego tjedan dana kasnije (9. rujna 2019.). Završetak školske godine bit će 17. lipnja 2020.

Na koncu, uvode se jesenski praznici koji će trajati od 30. listopada do 4. studenog.

Iz Istarske županije kažu da su ovom odlukom uvažili iskazane stavove većine škola i svih osnivača na području županije.

----------------------------------------

Kritike

Protivnici ovakvih izmjena ističu da će to donijeti probleme s organizacijom izleta, ekskurzija i skijanja, a roditelji će teže uskladiti obaveze da bi mogli bi na odmoru istovremeno s djecom

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam