BEOGRAD

U Srbiji zbog gripe produljeni zimski školski praznici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Školski praznici na cijelom teritoriju Srbije produljeni su do 24. veljače zbog epidemiološke situacije izazvane sezonskim virusom gripe, potvrđeno je u srijedu, nakon što je dan ranije pokrajinski sekretarijat za obrazovanje odlučio privremeno obustaviti rad vrtića i škola u Vojvodini do 21. veljače.

Odluka srbijanskog ministarstva obrazovanja, znanosti i tehnološkog razvoja donesena je "u cilju prevencije širenja gripe u populaciji djece i mladih, a na temelju aktualnih epidemioloških podataka resornih organa i tijela i službi", navedeno je u priopćenju.

Ranije danas ministarstvo zdravstva preporučilo je ministarstvu obrazovanja da zimske školske praznike produlji do 21. veljače kako bi se smanjilo širenje virusa gripe. Škole počinju s radom 24. veljače. 

Respiratorne infekcije su se od početka godine pojavile kod više od 22.000 stanovnika Srbije, a podaci nacionalnog Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" pokazuju da najmanje 100 osoba svakog tjedna dobije virus gripe.

Zemjenica ravnatelja te bolnice Darija Kisić Tepavčević izjavila je za Radio-televiziju Srbije kako je "stručno opravdana" odluka da produljenje školskih praznika potraje kao "objedinjena mjera na razini čitave zemlje". Po njezinim riječima, broj oboljelih od gripe pada u središnjoj Srbiji, ali raste u Vojvodini, posebno kod djece školskog uzrasta. 

Epidemija gripe ranije je proglašena na teritoriju Beograda i u jš tri okruga u Srbiji, a za prvih pet tjedana su, prema službenim podacima, preminule najmanje dvije osbe. 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater