Zbog korone

GRAD ROVINJ: Mjere pomoći poduzetnicima i obrtnicima

| Autor: Glas Istre
Rovinj

Rovinj


S ciljem pomoći i rasterećenja privatnog sektora na području Grada Rovinja, a posebice obrtnika, poljoprivrednika, malih i mladih poduzetnika, Grad Rovinj nastavlja provoditi set mjera pomoći gospodarstvu.

Gospodarstvenici s područja Grada Rovinja mogu od tijela gradske uprave zatražiti odgodu plaćanja računa za komunalnu naknadu za mjesec rujan za poduzetnike koji su bili obuhvaćeni mjerama ograničenja rada, zatim umanjenje 50 posto mjesečnih iznosa zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada te odgodu plaćanja poreza na potrošnju za rujan.

Mjere za rujan predviđaju i odgodu naplate Spomeničke rente, a mogu ih koristiti poduzetnici koji kumulativno ispune 4 uvjeta: da su bili obuhvaćeni mjerama zabrane rada zbog posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom covid-19 prema Odluci Županijskog stožera civilne zaštite te Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine, da mogu službenim dokumentima dokazati pad prometa i poslovanja od najmanje 50 posto u mjesecu za koji se traži odgoda ili umanjenje plaćanja, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, da su u prethodnoj godini imali ukupne prihode do 7,5 milijuna kuna te da nemaju dospjela dugovanja na dan 31.12.2019. godine prema Gradu Rovinju, kao niti prema trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Rovinja. Prijavu je moguće ispuniti putem slijedećeg linka: https://grfin.t.com.hr/forms?id=1007 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater