"NAJEZDI" BANKOMATA U CARERI DOSKOČIT ĆE KAZNAMA

Grad Rovinj će sankcionirati postavljanje bankomata bez potrebne dokumentacije

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

 Komunalno redarstvo grada Rovinja evidentiralo je ukupno 46 bankomata koji su u proceduri provođenja upravnog postupka bilo legalizacije, bilo uklanjanja, kazao je voditelj rovinjskog komunalnog redarstva Elvis Prenc

 

Da je svaka reklama dobra reklama dokazuje dopis Euronet Worldwidea, najveće nezavisne bankomatske mreže u Hrvatskoj, koja nam je dostavila dopis s fotografijama o tome kako se njihovi bankomati, sukladno gradskoj odluci o uklanjanju prekobrojnih, odnosno onih koji nemaju dozvolu Grada i Konzervatorskog odjela, prilagođavaju i stapaju s prostorom. 

Pozamašna naknada 

Naime, s obzirom na "najezdu" bankomata koji su preplavili glavnu trgovačku ulicu Carera, odnosno starogradsku jezgru gdje se, primjera radi, na fasadi ribarnice nalaze čak četiri, a na okolnim kućama njih još nekoliko, Grad Rovinj odlučio se na "izgon" onih koji nemaju dozvolu. Razlog njihovog "množenja" je lako razumljiv. Za svaki postavljeni bankomat vlasnik kuće, fasade ili izloga u kojem se uređaj nalazi dobio je mjesečnu najamninu koja se, ovisno od slučaja do slučaja, kretala od dvije pa sve do deset tisuća kuna. U jednom je trenutku brojnost bankomata prešla granice prihvatljivosti, pa je Grad Rovinj odlučio da one bez valjanih dozvola ukine. Iako je odluka trebala stupiti na snagu krajem srpnja, prolongirana je na kraj rujna.

- Komunalno redarstvo grada Rovinja evidentiralo je ukupno četrdeset i šest bankomata koji su u proceduri provođenja upravnog postupka bilo legalizacije, bilo uklanjanja. Kada govorimo o rokovima, svim poslovnim subjektima koji su postavili uređaje za mijenjanje, odnosno podizanje gotovog novca uručili smo obavijesti s napucima o tome koju dokumentaciju, odnosno dozvole trebaju posjedovati i do kojeg roka, rekao nam je voditelj komunalnog redarstva Elvis Prenc, te podsjetio da je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća rok za usklađivanje prolongiran. 

Prisilno uklanjanje 

- Naime, cilj ove gradske odluke je očuvanje i uređenje pročelja na području kulturno-povijesne cjeline, pa smo sukladno tim namjerama produžili rok i dali vremena za usklađivanje, pojašnjava Prenc. - Svim poslovnim subjektima koji nisu ishodili potrebitu dokumentaciju određen je rok do 30. rujna da je ishode, odnosno da uklone bankomate. Nakon tog roka komunalno redarstvo započet će s pisanjem prekršajnih sankcija, koje u ovom slučaju iznose deset tisuća za pravne osobe, plus dvije tisuće kuna za odgovornu osobu. Istovremeno, Grad će i nadalje nastavljati s rješavanjem ovog gradskog problema, pa i prisilnim uklanjanjem, objasnio je Prenc.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater