POTRAŽITE NA SVIM PRODAJNIM MJESTIMA

GLAS ISTRE I HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA ZAJEDNIČKI U OBILJEŽAVANJU DANA PLANETA ZEMLJE: U petak u tiskanom izdanju dar svim čitateljima - poseban prilog "Moj planet"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
U petak, 22. travnja, poseban prilog Glasa Istre u povodu Dana planeta Zemlje

U petak, 22. travnja, poseban prilog Glasa Istre u povodu Dana planeta Zemlje


Dan Planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u mnogim zemljama i na svim svjetskim kontinentima. Ono korijene vuče iz 1970. godine kad su pod vodstvom američkog senatora Gaylorda Nelsona diljem Sjedinjenih Američkih Država održani "nacionalni skupovi za okoliš" na kojima je sudjelovalo više od 20 milijuna ljudi.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje na međunarodnoj razini ponovno je aktualizirano 1990. godine. Tada je u manifestacijama diljem svijeta sudjelovalo više od 200 milijuna što je 1992. godine potaknulo održavanje Konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru. Ujedinjeni narodi proglasili su 2009. godine 22. travnja Međunarodnim danom majke Zemlje.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine, a promociji važnosti zaštite i očuvanja tog jedinog doma kojeg čovječanstvo ima u Svemiru priključit se i Glas Istre koji će pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivrede u tiskanom izdanju za petak, 22. travnja, objaviti poseban prilog na 24 stranice "Moj planet".

Prilog je posvećen ekologiji, održivom razvoju, zelenoj tranziciji, obnovljivim izvorima energije, te naprednom i klimatski neutralnom gospodarstvu.

Cilj nam je podići ekološku svijest, te osvijestiti našim čitateljima važnost procesa zelene transformacije s kojima će se sve više susretati u mnogim aspektima svoga života. Kako bi to postigli okupili smo oko ovog projekta niz relevantnih i uspješnih partnera iz svijeta gospodarstva, znanosti i javnog sektora kako bi prezentirali njihove projekte, planove i dostignuti napredak po tim temama.

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini