KANDIDAT SDP-a ZA ŽUPANA

Ferić podržao nezavisnog Srećka Peršića u Marčani

| Autor: Glas Istre
Ferić (prvi s lijeva) i Peršić (treći)

Ferić (prvi s lijeva) i Peršić (treći)


SDP-ov kandidat za župana Daniječ Ferić i nezavisni kandidat za načelnika Marčane Srećko Peršić održali su danas zajedničku pressicu na kojoj su govorili o potencijalima Marčane i Istre.

Uvodno je Ferić istaknuo da "transparentan i otvoren županijski proračun, participativno budžetiranje, pravedni prostorni planovi, ulaganje u zeleno gospodarstvo, održiv i ekološki osviješten turizam, jačanje načela participacije građana i građanki putem lokalnih referenduma i javnim savjetovanjima, briga o starijima i ulaganje u obrazovanje vodi u ravnopravnije društvo, zelenije, socijalno osjetljivije i demokratičnije".

Ferić je najavio i pomoć pri izgradnji poslovne zone u Loborici te istaknuo:

"Program razvoja zona biti će usmjeren na rast i razvoj poduzetnika, otvaranje novih radnih mjesta, na investicijska ulaganja, razvoj novih tehnologija, premještanje proizvodnih djelatnosti iz naseljenih područja, na kreiranje povoljne poduzetničke klime, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, povećanje konkurentnosti gospodarstva, razvoj lokalne zajednice i regije te povećanje udjela proizvodnje u ukupnom gospodarstvu".

"Jednosmjenska nastava u svim školama kojima je istarska županija osnivač nema alternative, kao ni pravo na dostojanstvenu starost naših sugrađana treće životne dobi koji čekaju preko 10 godina mjesto u domu", rekao je Ferić i istaknuo da je Srećko Peršić jamstvo  promjena u Marčani načetoj aferama. 

Srećko Peršić je rekao da je stavljanje u funkciju gospodarske zone Loborika, dogradnja osnovne škole u Marčani te izgradnja doma za starije i nemoćne osobe samo dio njihovih projekata koje će im Ferić kao župan pomoći ostvariti.

"Dom za starije i nemoćne osobe je nužno i hitno potreban radi zbrinjavanja naših mještana. Potražnja je velika, a postojeći kapaciteti u Istri su premali, pa ljudi čekaju na prihvat i po 10 godina. Kad je u pitanju gospodarska zona Loborika - uređene prostore bi preuzeli poduzetnici putem natječaja, uz vrlo povoljne uvjete koji imaju za cilj razvoj poduzetnika i općine. Bitno je istaknuti da područje bivše vojarne u kojem se nalazi gospodarska zona djelomično ostaje izvan obuhvata zone te se uzgajivač ovaca koji sad tamo boravi neće trebati iseliti. Prostor je dovoljno velik, a proizvođači, stočari, poljoprivrednici i svi koji vrijedno rade u našoj su općini itekako dobrodošli i treba sve učiniti kako bi im se poslovanje olakšalo. Osnovna škola Marčana mora konačno biti obnovljena i imati nastavu u jednoj smjeni. Mora biti škola 21. stoljeća. Drago nam je da su županijski SDP i gospodin Danijel Ferić prepoznali našu nezavisnu listu kao listu partnere u ostvarenju bitnih projekata za Općinu Marčana, pa stoga i on ima našu podršku u utrci za istarskog župana", rekao je Peršić.

"Isto tako želim naglasiti da smo otvoreni za svaku suradnju i s drugim političkim strankama i nezavisnim listama, kojima je isključivi i jedini cilj razvoj Općine Marčana te dobrobit svih mještana. U tu kategoriju ne spada IDS Marčane. Još jednom zahvaljujemo se SDP-u na podršci te podršci SDP-ovim biračima u Općini Marčana koji će podržati našu listu", zaključio je Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini