Za suprotstavljanje pandemiji

DONACIJA MASKICA ZA ZUBARE Ciljana skupina liječnici koji dežuraju po ispostavama Domova zdravlja ili u svojim ordinacijama

| Autor: Glas Istre

Hrvatska komora dentalne medicine nabavila je 2.500 maski FFP2 te ih odlučila donirati doktorima dentalne medicine diljem Republike Hrvatske kako bi se što uspješnije suprotstavili epidemiji koronavirusa, a pritom ipak bili na dispoziciji svojim pacijentima u rješavanju hitnih stanja poput prolongirane jake boli te izražene otekline ili infekcije. Ne treba posebno naglašavati kako je svaka pomoć vezana uz zaštitnu opremu dobrodošla jer ovih dana gotovo da je nemoguće doći do kvalitetne opreme ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavoj Europi.

"Hrvatska komora dentalne medicine rasporedit će svoju donaciju po županijama. Ciljana skupina su liječnici koji dežuraju po ispostavama Domova zdravlja ili u svojim ordinacijama. U ovoj akciji sve pohvale zaslužuje i Stožer Civilne zaštite Istarske županije koji neumorno radi na savladavanju svih prepreka vezanih uz Covid 19 krizu u cilju nabave zaštitne opreme i zaštite zdravlja te sigurnosti građana, rekla je Iva Rumac Kilibarda, dr.med.dent.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter