LABIN

Dodijeljene nagrade za najljepše okućnice i vrtove: SEDAM NAJLJEPŠIH OKUĆNICA IZ SEDAM MJESNIH ODBORA

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Branko BIOČIĆ)

(Branko BIOČIĆ)


Najljepšu okućnicu ili vrt u MO-u Labin donji imaju Mira i Mladen Varadin, u MO-u Kature obitelj Marije Kos, u MO-u Gornji Labin obitelj Nikole Šumberca, u MO-u Kapelica Josip i Vanesa Brezac, u MO-u Vinež obitelj Sandra Božića, u MO-u Rabac obitelj Lazarić, a u MO-u Ripenda obitelj Marije Bembić

U Maloj vijećnici grada Labina održano je tradicionalno svečano proglašenje najljepših okućnica i vrtova na području grada Labina. Najljepšu okućnicu ili vrt u MO-u Labin donji imaju Mira i Mladen Varadin, u MO-u Kature obitelj Marije Kos, u MO-u Gornji Labin obitelj Nikole Šumberca, u MO-u Kapelica Josip i Vanesa Brezac, u MO-u Vinež obitelj Sandra Božića, u MO-u Rabac obitelj Lazarić, a u MO-u Ripenda obitelj Marije Bembić.

Poklon bonovi, knjige i grafike

Nagrada za najljepšu okućnicu i vrt sastoji se od poklon bona komunalnog poduzeća 1. MAJ d.o.o. i rasadnika "Dives", grafike Josipa Diminića te knjige o ljekovitom bilju.

Valja podsjetiti da Grad Labin, u suradnji s mjesnim odborima i trgovačkim društvom 1. MAJ, već 12 godina provodi eko-akciju biranja najljepših vrtova i okućnica po svojim mjesnim odborima. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu Lori Luketa Dagostin, Donald Blašković i Loredana Ružić Modrušan.

Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja.

- Želim da svoje okućnice i vrtove uređujete zbog gušta, a ne zbog obaveze. To stvara jednu lijepu sliku Labina prema vani. Zahvaljujem i vama, ali i djelatnicima komunalnog poduzeća 1. MAJ na uređenju grada. Drago mi je da svi zajedno živimo u sinergiji u jednom prekrasnom kraju i time moramo svi biti zadovoljni, rekao je, čestitajući nagrađenima, labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Balkoni nisu nagrađeni

Nagrađenima je čestitao i direktor Komunalnog poduzeća 1. MAJ Alen Golja i istaknuo da za uređenje okućnica i vrtova treba puno vremena i ljubavi.

- Željeli smo još prije 12 godina, kada smo pokrenuli tu akciju, stvoriti jednu simbiozu građana i komunalnog poduzeća, jer, radeći svi zajedno na ljepšem i uređenijem gradu, idemo dalje težeći da budemo još bolji, ljepši, uređeniji i kvalitetniji, rekao je Golja.

Nakon prezentacije svih nagrađenih okućnica i vrtova kratko su se obratili i njihovi vlasnici istaknuvši da to rade s puno ljubavi, zadovoljstva i užitka. Za razliku od prijašnjih godina ove godine nisu nagrađeni najljepši balkoni.

Dodjela nagrada za najljepše okućnice dio je proslave Dana Grada Labina koji se obilježava ovoga tjedna, a središnji dan obilježavanja je u subotu 17. kolovoza kada će se u 10 sati u Gradskoj galeriji održati svečana sjednica Gradskog vijeća, a Noć Grada Labina obilježit će nastup popularne grupe S.A.R.S na trgu u starom gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater