Nova kategorija cijena

Dobra vijest za poljoprivrednike Puljštine OD VELJAČE TROSTRUKO NIŽA CIJENA VODE

Novom kategorijom cijene vodne usluge registriranim poljoprivrednicima i proizvođačima poljoprivrednih proizvoda nastojimo olakšati poslovanje i potaknuti razvoj poljoprivrede na ovom području, kaže direktor trgovačkog društva Vodovod Dean Starčić

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Od 1. veljače korisnici priključaka za poljoprivredu odnosno navodnjavanje na mreži pulskog Vodovoda plaćat će gotovo tri puta manju cijenu vode nego dosad. Naime, novom kategorijom cijena vodne usluge javne vodoopskrbe za korisnike tih priključaka, namijenjena isključivo registriranim poljoprivrednicima, s dosadašnjih 30 kuna mjesečno fiksnog dijela osnovne cijene vodne usluge i 11,41 kuna varijabilnog dijela, smanjit će se na 15 kuna fiksne cijene i 3,41 kune za utrošeni kubik vode u varijabilnom dijelu.

Financijsko rasterećenje

Budući da najznačajniji dio računa čini upravo utrošak vode jasno je da bi iznosi na računima koji će stizati poljoprivrednicima biti višestruko manji. Odnosi se to na obiteljska poljoprivredna gospodarstva, samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva ili zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te urbane vrtove i javne zelene površine u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Tako će doći do djelomičnog financijskog rasterećenja pojedinaca ili subjekata koji se bave poljoprivrednom djelatnošću čime se nastoji potaknuti razvoj poduzetništva u poljoprivredi.

- Novom kategorijom cijene vodne usluge registriranim poljoprivrednicima i proizvođačima poljoprivrednih proizvoda nastojimo olakšati poslovanje i potaknuti razvoj poljoprivrede na ovom području. Novu kategoriju cijene usluge moći će koristiti svi koji budu zadovoljavali propisane tehničke uvjete. To znači da će biti namijenjena upravo onima koji će razvijati takvu granu djelatnosti, ističe direktor trgovačkog društva Vodovod Dean Starčić.

Zaključak o davanju   suglasnosti na Odluku o cijeni vodne usluge javne vodoopskrbe donio je gradonačelnik Pule Boris Miletić nakon što je Savjet potrošača javnih usluga Grada Pule, osnovan kao savjetodavno tijelo gradonačelnika, dao na njega pozitivno mišljenje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of