OD DANAS

DIO BUZETSKIH OSNOVACA U SAMOIZOLACIJI: Viši razredi osnovne škole prelaze na online nastavu

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Zbog pozitivnih djelatnika i njihovih bliskih kontakata od danas za više razrede Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", matične škole Buzet, te više razrede u Područnoj školi Vrh, nastava će se održavati online putem platforme MS Teams.

Za razredne odjele 5.b, 6.b i 6.c određena je mjera samoizolacije do 2. studenog. Ostali razredni odjeli, 5.a, 5.c, 6.a i 8.a, nastavu će danas i sutra (četvrtak i petak) imati online zbog cjelokupne organizacije rada u školi.

Razrednim odjelima kojima je mjera samoizolacije u tijeku zbog kontakta s učiteljicom koja je pozitivna na koronavirus, (7.a, 7.b i 8 b), zadnji dan mjere je 31. listopada.

I učenici posebnog razrednog odjela se nalaze u samoizolaciji do 30. listopada zbog kontakta sa svojom učiteljicom koja je također pozitivna na koronavirus. Ukoliko učenici razviju neke simptome trebaju se javiti obiteljskom liječniku.

- Danas i sutra provodimo kombiniranu nastavu po modelu C, dio učenika je u školskim klupama, dio online. Nadamo se da bi mogli već sredinom idućeg tjedna kada se učenici vrate s jesenskog odmora ponovo svi sjesti u školske klupe, izjavila je ravnateljica Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Jadranka Bartolić Muzica.

Početkom idućeg tjedna, 2. i 3. studenog, jesenski je odmor učenika pa nastava za sve učenike od prvog do osmog razreda u matičnoj i područnim školama počinje u srijedu 4. studenog.

Buzetski srednjoškolci također imaju kombiniranu nastavu. Ravnateljica Srednje škole Buzet Margareta Gumilar kaže kako su od 11 razrednih odjela, učenici dva razredna odjela ovaj tjedan na online nastavi, ostali su u školskim klupama. Nastavnici su svi u školi, što znači da niti jedan nije u samoizolaciji, u njoj je samo jedna spremačica. U izolaciji su i tri učenika. Buzetsku Srednju školu u aktualnoj školskoj godini polazi 150 učenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater