OBILJEŽIT ĆE SE I U ROVINJU

DAN RUŽIČASTIH MAJICA u povodu Nacionalnog dana prevencije vršnjačkog nasilja: ČAK 10 POSTO ROVINJSKE MLADEŽI DOBILO JE PRIJETEĆE, A 11 POSTO I SEKSUALNE PORUKE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
(Arhiva)

Drugu godinu zaredom Gradsko društvo Crveni križ Rovinj, u suradnji s Policijskom postajom Rovinj i Policijskom upravom istarskom, organizira utrku učenika šestih razreda svih rovinjskih osnovnih škola. Utrci koja će se odvijati u starogradskoj jezgri pridružit će se i gosti, "šestaši" Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara, kao i članovi Društva osoba s invaliditetom Rovinj.

Start utrke zakazan je za 11 sati na Trgu maršala Tita. No, okupljanje će početi sat vremena ranije i podjela ružičastih majica s tiskanim natpisom "Stop vršnjačkom nasilju", dar Turističke zajednice svim sudionicima. Kako doznajemo od ravnateljice Crvenog križa Rovinj Dajane Medić, ovom utrkom Rovinj se pridružuje Nacionalnom danu prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava 26. veljače.

Grad Rovinj ima više nego dobar razlog da se zamisli nad problemom vršnjačkog nasilja, poglavito nakon provedene ankete među mladima. Anonimna anketa provedena je u svim osnovnim školama Rovinja 2018. godine, a pokazala je da ni mladi Rovinja nisu pošteđeni nasilja na društvenim mrežama.

- Naša je anketa pokazala da 90 posto mladih koristi društvene mreže, ali i da njih 27 posto nikada s roditeljima nije pričalo o možebitnim opasnostima ili zamkama koje im to može donijeti. Također, došli smo do spoznaje da je 28 posto mladih korisnika na društvenim mrežama lagalo o svojim godinama, kaže Medić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater