PAZIN, POREČ, ROVINJ

DAN POLICIJE Prigodni prijemi i čestitke uz blagdan sv. Mihovila

| Autor: D. Š., G. Gl., G. Do.
FOTO: Grad Pazin

FOTO: Grad Pazin


Želim vam zahvaliti na spremnom odazivu i stalnoj pomoći u krizi uzrokovanoj koronavirusom i zaštiti zdravlja naših sugrađana, kao i u policijskim zadaćama osiguravanja mira, zaštite života i imovine građana, sve kako bismo njihovu sigurnost i onu naših gostiju zadržali na visokoj razini, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić

 U povodu Dana policije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Mihovila koji se obilježava 29. rujna, diljem Istre organizirani su prigodni prijemi, a bila je to i prigoda za pohvale i čestitke. Prijemi su tako održani u Pazinu, Poreču i Rovinju. 

Čelnici lokalne samouprave Pazinštine primili su predstavnike Policijske postaje Pazin, načelnicu Elizu Štoković, pomoćnika načelnice za poslove policije Mirka Jajiča i pomoćnika načelnice za poslove kriminalističke policije Roberta Vebera.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima te načelnici općine Cerovlje Emil Daus, općine Motovun Tomislav Pahović i općine Karojba Alen Rosić čestitali su čelnim pazinskim policajcima Dan policije te im zahvalili na nesebičnom radu i zalaganju te odličnoj suradnji tijekom cijelog razdoblja epidemije bolesti COVID-19. Renato Krulčić je dodao kako je Pazin zajedno s okolnim općinama zajednica s niskom stopom kriminaliteta u kojoj je sigurno živjeti i apelirao na važnost zajedničkog djelovanja na prevenciji kriminaliteta osobito putem novih digitalnih tehnologija i smart-rješenja.

Načelnica Policijske postaje Pazin Eliza Štoković zahvalila se na dobroj i uspješnoj suradnji s gradom Pazinom i općinama Pazinštine ustvrdivši kako je stanje sigurnosti na tom području na zavidnoj razini.

Istim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s načelnikom Policijske postaje Poreč Davorom Švendom. "Osim što vam želim čestitati Dan policije, danas sam ovdje da vam zahvalim i na odličnoj suradnji koju kao jedinica lokalne samouprave i policijska postaja imamo", rekao je gradonačelnik Peršurić i dodao da, pored zahtjevnih zadaća koje svakodnevno obavljaju, od ove se godine pojavio i novi izazov koji je svima promijenio živote te svima dao i nove zadatke.

- Želim vam zahvaliti na spremnom odazivu i stalnoj pomoći u krizi uzrokovanoj koronavirusom i zaštiti zdravlja naših sugrađana, kao i u policijskim zadaćama osiguravanja mira, zaštite života i imovine građana, sve kako bismo njihovu sigurnost i onu naših gostiju zadržali na visokoj razini. Upravo zato, jer kao zajednica sigurnost stavljamo na prvo mjesto, želim suradnicima zahvaliti na prisutnosti i radu te sam uvjeren da ćemo ubuduće još bolje surađivati i u zahtjevnim vremenima koja su pred nama, zaključio je gradonačelnik.

Načelnik Švenda napomenuo je da je i ova godina za porečku postaju bila jedinstvena. Pohvalio je i kolektiv koji je posao stalno odrađivao kvalitetno, kao i odličnu suradnju koju ima s Gradom, ali i građanima. 

U Rovinju je, povodom blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policajaca i vojnika, upriličen prijam za predstavnike Policijske postaje Rovinj. Prijemu su prisustvovali načelnik Branko Ivan Bestulić i pomoćnici načelnika Vlado Stanković i Ecio Legović.   Gradonačelnik Marko Paliaga sa suradnicima, dogradonačelnikom Marinom Budicinom i pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Editom Sošić Blažević, zahvalio im se na svemu što čine za sigurnost građana, a posebno za uspješno rješavanje tekućih, tehničkih i operativnih problema za vrijeme trajanja epidemije bolesti virusa Covid-19.

- Rovinj je zajedno sa svojim Stožerom CZ i svim javnim službama, kao i po disciplini građana, bio jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj u borbi s epidemijom, istaknuo je Paliaga te je pohvalio dobru suradnju Grada i PP Rovinj, koja se ostvaruje kroz financiranje raznih inicijativa, među kojima je i rješavanje stambenog pitanja za policajce koji djeluju na području Grada.

Predviđeno je preuređenje zgrade u rovinjskoj Zagrebačkoj ulici u kojoj je planirana prenamjena zgrade u više stambenih jedinica radi stambenog zbrinjavanja policijskih službenika PP Rovinj, dok je u prizemlju zgrade predviđen prostor za Društvo osoba s invaliditetom. Preuređenje će sufinancirati Grad i Županija u visini od 30 posto, dok će preostali iznos osigurati MUP. Ishodovanje građevinske dozvole očekuje se do kraja godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater