najviše noćenja ostvareno u kampovima

DAN KASNIJE NEGO LANI: Rovinj ostvario tri milijuna noćenja

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Rovinj je od 1. siječnja do 21. kolovoza ove godine ostvario 525.000 dolazaka i 3.018.000 noćenja, što predstavlja povećanje od jedan posto u dolascima i smanjenje od jedan posto noćenja u odnosu na prošlogodišnje ostvarenje. Tako je trimilijunto noćenje ostvareno 21. kolovoza, odnosno jedan dan kasnije u odnosu na prošlu godinu.

Tradicionalna glavna emitivna tržišta nadoknađuju pad u broju noćenja ostvarenog početkom srpnja, te stoga njemačko tržište koje je prvo po broju ostvarenih noćenja još uvijek kumulativno bilježi minus od tri posto, dok su austrijsko i talijansko tržište nadoknadili minus te su sada na nivou prošle godinu po broju ostvarenih noćenja. Na četvrtom mjestu je nizozemsko tržište sa ukupnim minusom od 12 posto, dok   tržišta Slovenije i Velike Britanije i dalje bilježe porast od devet posto, odnosno četiri posto.  

Prema vrsti objekta najviše je noćenja ostvareno u kampovima, 1.259.615 (udio 42 posto) što međutim predstavlja pad od 13 posto u odnosu na 2018. godinu. Hoteli su ostvarili   516.235 noćenja (udio 17 posto), sa padom od jedan posto u odnosu na lani. Objekti u domaćinstvu ostvarili su 638.465 noćenja (udio 21 posto) s povećanjem od dva posto. U turističkim naseljima ostvareno je 360.792 noćenja (udio 12 posto), što je 47 posto više nego u 2018. godini. Razlog povećanja u naseljima je jednim dijelom uzrokovan promjenom kategorizacije Valalte, kojim su podijeljeni postojeći kapaciteti u kamp jedinice i čvrste objekte koji se posebno evidentiraju pod kategorijom turističko naselje. 

Navedeni turistički promet realiziran je sa ukupnim brojem smještajnih kapaciteta od 38.536 kreveta, što je za 1.150 kreveta više u odnosu na prošlu godinu (+3 posto). 

Broj gostiju na dan 20. kolovoza prema zadnjem stanju u evisitoru iznosi 37.500 gostiju što je tri posto više u odnosu na prošlu godinu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of