PROGRAM ZA SVE UZRASTE

DAJLA: Tijekom vikenda fešta svetog Ivana Krstitelja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(M. MIJOŠEK)

U Dajli nedaleko Novigrada održat će se od subote do ponedjeljka tradicionalna Fešta svetog Ivana Krstitelja. Ove godine posjetitelje očekuje posebno bogat program za sve generacije, uz sportske, kulturne i zabavne sadržaje, te mnoga iznenađenja.

Zasluge za to idu prvenstveno grupi mještana koja se ove godine posebno uključila u pripremu fešte, uz financijsku i organizacijsku podršku Grada Novigrada i novigradske turističke zajednice. Subota donosi tradicionalni međunarodni boćarski turnir te nogometni turnir veterana.

Najmlađi će se zabavljati i družiti uz Pirate & music day - dječju kreativnu eko-radionicu, zabavne igre i gusarsku zabavu, sve u režiji Funny-mation tima. Sve sudionike radionice očekuje i osvježenje uz sladoled, sokove, sendviče i voće. U večernjim satima folklornim nastupom predstavit će se KUD Dajla, dok je za zabavu i glazbu za ples zadužen Laguna bend.

U nedjelju zabava počinje uz DJ-a već od popodnevnih sati, a slijede turnir u briškuli i trešeti, turnir u odbojci na pijesku, te sportske igre za odrasle. U župnoj crkvi će se održati susret pjevačkih zborova sv. Ivanu Krstitelju, dok je u večernjim satima zabava zagarantirana uz Miro Todosovski band. Zabavu će samo nakratko točno u ponoć prekinuti vatromet.

U ponedjeljak, na sam dan svetog Ivana Krstitelja, u istoimenoj župnoj crkvi će se održati svečana misa, a po njezinu završetku i koncert komorne glazbe Muzičke akademije Sveučilišta u Ljubljani. Poseban doživljaj bit će paljenje krijesa na molu u Dajli, uz zborsku pjesmu. U subotu i nedjelju na prostoru sportskog centra nudit će se bogata gastronomska ponuda.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom