ŠIRI SE KAMPUS: IDUĆI TJEDAN STIŽE GRAĐEVINSKA

Čerina: Pula je nekada bila grad vojnika, a sada postaje grad studenata


Idući tjedan stiže građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa, kazao je ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina na današnjem "Danu otvorenih vrata EU projekata". Kako je podsjetio, prvi studentski dom u Istri otvoren je na ovoj mjestu, u krugu pulske bolnice, 1. listopada 2015. godine sa 136 kreveta, multifunkcionalnom dvoranom, informatičkom učionicom, praonicom rublja, prostorom za tulume i prvim studentskim restoranom.

Bespovratna sredstva EU-a

- Ubrzo smo uvidjeli da je potreba velika, da se Pula kao studentski grad ubrzano razvija i da nemamo dovoljno mjesta za smještaj i prehranu svih studenata koji žele doći ovdje studirati pa smo počeli razmišljati o proširenju kapaciteta. Javili smo se na natječaj i uspjeli dobiti osam milijuna eura, odnosno oko 58 milijuna kuna, kazao je Čerina i dodao da se radi o bespovratnim sredstvima Europske unije koja financira 85 posto investicije putem Europskog fonda za regionalni razvoj, a država, odnosno nadležno ministarstvo ostalih 15 posto ukupnih troškova.

Naime, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar Pula, kao projektni partner, prijavili su u srpnju 2016. projekt "Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula". Projekt je prijavljen Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i to na Poziv "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju", a u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020". Cilj je bio ishodovati bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje investicije kojom bi organizirani smještajni kapaciteti u Puli porasli na brojku od 392 studentska ležaja.

(Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini