SAMO U HRVATSKOJ!

BAHATOST NA VISOKU POTENCIJU: Ugostitelj u Rovinju zauzeo javnu površinu, ogradio je, obilježio nazivom restorana i pretvorio u parkiralište za svoje goste!

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Jedan snalažljivi poduzetnik iz Rovinja, za potrebe svojih gostiju koji će objedovati u njegovom restoranu, u gradu koji muku muči s parkirališnim mjestima, domislio se kako da im parkirno mjesto ipak osigura. Učinio je to tako da je javnu površinu nasuprot ulazu u svoj objekt ogradio i obilježio nazivom restorana.

Dakle, prisvojio je javni gradski prostor i svojim gostima, nauštrb svih onih koji bi mogli ili željeli tu besplatno parkirati - osigurao komoditet.

Međutim, prisvajanje tuđeg prostora ozbiljno su shvatili komunalni redari. Osim što su uklonili nelegalno postavljene barijere, vlasniku obližnjeg objekta, koji ih je samoinicijativno postavio, odrezali su novčanu kaznu.  

- Pokušaj, odnosno sada već i konkretnu uzurpaciju javne površine, komunalni su redari sankcionirali. Naime, poslovnom subjektu u Ulici Josipa Tankovića (područje Bošketa) izdana je prekršajna sankcija u iznosu od 10 tisuća kuna za pravnu osobu i još 2.000 kuna za odgovornu, potvrdio nam je voditelj komunalnih redara Grada Rovinja Elvis Prenc, dodajući kako je "snalažljivom" poduzetniku izdan nalog da nepropisne oznake s kolnika ukloni i javnu površinu vrati u prvobitno stanje. Istovremeno, o situaciji na terenu obaviješten je i nadležni Državni inspektorat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of