NAJNOVIJEŠTERNA: Ardemia (Marija) I Ferucio Jugovac obnovili bračne zavjete

60 GODINA BRAKA Svečari Ardemia i Ferucio imaju troje djece, četvero unuka, te dvoje praunučadi

| Autor: Luka JELAVIĆ
Slavljenici Ardemia (Marija) i Ferucio Jugovac iz malog naselja Pašudije, kod Šterne, u grožnjanskoj općini s najbližom rodbinom nakon obnove bračnih zavjeta (Luka JELAVIĆ)

Doživjeti i sa svojima proslaviti 60 godina zajedništva u braku, svakako je životni uspjeh i razlog za slavlje. Upravo šest decenija godina braka, ljubavi i razumijevanja proslavili su u krugu najbližih Ardemia (Marija) i Ferucio Jugovac iz malog naselja Pašudije, kod Šterne, u grožnjanskoj općini.

Obnovili zavjete i prstenje

Svoje vjenčane i bračne zavjete, po tradiciji, obnovili su u crkvi u Šterni, upravo tamo gdje su prije 60 godina rekli jedno drugom da će se poštivati, biti jedno drugom najbliže biće. Svećenik je tada bio vlč. Rudi Herak, dok su vjenčane zavjete nakon 60 godina obnovili i prstenje jedno drugome darivali, baš kao nekada, sada pred vlč. Vladimirom Brizićem.

Ferucio Jugovac (1932.) se cijeli život bavio poljoprivredom, uvijek u Pašudiji, iskusio je što znači život od zemlje i na zemlji. Njegova Ardemia (1943.) se udala vrlo mlada, prije udaje živjela je u obližnjem Sv. Valentinu. Nastavili su zajednički život od 1959. godine u Pašudiji, skromno, radeći sve poslove. Ardemia je jedno vrijeme radila kao kuharica u školi u Šterni, u vrijeme kad je u toj školi bilo puno djece kojima je sigurno teta kuharica ostala u sjećanju. Svečari Ardemia i Ferucio imaju troje djece - Fiorelu, Alfreda i Marina, imaju četvero unuka (Ivan, Ariana, Peter, Mikele), te dvoje praunučadi.

Recept za dug brak

Poštovanje, ljubav, veliko razumijevanje i uvažavanje, strpljivost i pažnja, ljubav najviše, glavni su recepti za dug brak, kažu slavljenici. Zajedno su ponosni na svoju djecu koji su i sada tu negdje, svatko ima svoju obitelj, ali uvijek imaju vremena i za roditelje. Ponosni su i na njihove potomke, na najmlađe…

Primali su čestitke Ardemia i Ferucio od svojih najbližih, od svih koji su mogli doći na zajedničko slavlje. Zdravlje ih još dobro služi, koliko to godine dozvoljavaju. Poželimo im još mnogo lijepih zajedničkih godina.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam