Rezultati izbora čekali su se i u puli

Fair play lista prešla izborni prag, ali Flego nije osvojio mandat

| Autor: Zoran Oljača
Valter Flego (Snimio Duško Marušić Čiči)

Valter Flego (Snimio Duško Marušić Čiči)


Iako je Fair play lista prešla izborni prag od pet posto, nositelj liste Valter Flego nije uspio osvojiti novi mandat u Europskom parlamentu.

- Ovaj smo put imali više glasova u Istri nego na proteklim izborima, a falilo nam je još njih oko 1.000. Ja sam ponosan na svoj rad i na rad svojih suradnika, a i činjenica je da je za nas u mom Buzetu glasalo dvije trećine glasača. Zahvaljujem se stoga svima koji su izašli na izbore i koji su nam dali povjerenje i to je dokaz da su za nas glasali oni koji nas najbolje znaju. Ponosan sam što nam je toliko ljudi dalo povjerenje i više sam nego miran. Bolji smo rezultat ostvarili nego prije pet godina, rekao je Valter Flego koji će u Bruxellesu biti do 16. srpnja kada je zakazano formiranje novog statava europskog parlamenta.

Unatoč tomu što je sjedište IDS-a u Puli, na adresi Splitska 3, za novinare bio otvoren još od 19 sati, okupljeni su čekali konačne rezultate koji su počeli pristizali iza 23 sata. Uobičajene izborne euforije nije bilo, jedino što se prvi na listi 9, Valter Flego javljao uživo za nacionalne televizijske kuće.

U jednom se trenutku u prostoriji gdje su se čekali prvi rezultati, pojavio i bivši predsjednik IDS-a i bivši europarlamentarac Ivan Jakovčić. On je svoj mandat europarlamentarca već odradio, a cijelu je večer bio pozitivan i očekivao Flegov ponovni ulazak u Europski parlament. Bez obzira na malu izlaznost svoju je pozitivu Jakovčić temeljio na rezultatima koji su mu pristizali iz manjih istarskih mjesta, jer je u nekima Flego prolazio sa više od 50 posto.

- Mi smo u ovih mjesec i pol učinili to što smo mislili. Bili smo brana desnom ekstremizmu. Ja bih najradije pričekao izlazne ankete, a onda komentirao. I dalje vjerujemo da smo glavna stranka na Poluotoku ali i vjerujem da će lijeve stranke od centra formirati većinu u europskom parlamentu. Posljednji su izbori malo demotivirali građane da izađu na ove izbore. Bez obzira na to, stvorili smo jak centristički blok, rekao je Flego očekujući konačne rezultate. Izlaznost je prema nositelju Fair play liste bila sramotno mala. Inače, IDS je posljednih 10 godina u Europskom parlamentu imao svoga predstavnika.

Nositelj Fair play liste, liste broj 9, u Puli je nakon objave rezultata rekao da je unatoč lošem ovo fantastičan rezultat za ovu listu na području Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter