zelena tranzicija nije samo prolazni trend

Ekološka osviještenost, očuvanje prirodnih bogatstava i održivost duboko su utkani u poslovanje ACI-ja

| Autor: Promo
ACI Rovinj (Foto: ACI)

ACI Rovinj (Foto: ACI)


Prirodna bogatstva, razvijena obala i kristalno čisto more glavni su razlog zašto Hrvatsku s punim pravom nazivamo Lijepa naša. Očuvanje okoliša ključno je u razvoju turizma, jedne od najvitalnijih grana hrvatskog gospodarstva, čega su svjesni turisti, ali i turistički akteri. Upravo je ACI d.d. pionir regionalne nautike te predvodnik održivih nautičkih praksi cijelog Mediterana.

Projekti koje nacionalni nautički lanac provodi već niz godina, a odnose se na zaštitu i očuvanje mora i priobalja, važan su pokazatelj kako zelena tranzicija nije samo prolazni trend, već apsolutni imperativ u razvoju ACI-ja kao nautičke kompanije budućnosti. Postavljajući trendove, a pritom vodeći računa o očuvanju prirode, suvremenim nautičarima pruža najkvalitetnije iskustvo plovidbe.

(Foto: ACI)AAkcija čišćenja u ACI marini Vodice (Foto: ACI)

U ponudi se ističu i punioce za električna vozila, koje je danas moguće pronaći u većini ACI marina. Ipak, najbolji dokaz odgovornog gospodarenja pomorskim dobrom, morem i okolišem međunarodno su priznate Plave zastave, koje se već više od 20 godina ponosno viju u svim cjelogodišnjim marinama ACI-jeva sustava. Svoju ulogu u očuvanju prirodnih dobara kompanija pokazuje i kroz četiri ISO certifikata koje je osigurala kao jedna od prvih tvrtki hrvatskog turističkog sektora.

(Foto: ACI)Pomer (Foto: ACI)

Uz poslovnu kulturu ACI-ja već je 40 godina vezana odgovornost prema moru i okolišu, a akcije čišćenja koje tvrtka kontinuirano provodi u svojim marinama pokazatelj su važnosti očuvanja flore i faune za buduće naraštaje. U suradnji s lokalnim zajednicama, ronilačkim klubovima, volonterima i ambasadorima ove su godine provedene akcije čišćenja u ACI marinama Vodice, Šimuni, Milna i Skradin.

Kontinuirana edukacija djelatnika važna je za ACI, stoga kompanija u suradnji s Green Sailom u svojim marinama održava predavanja na temu održivog nautičkog turizma. Napore koje ACI ulaže u razvoj turizma budućnosti prepoznaju gosti, ali i struka, stoga ne čude brojna priznanja dodijeljena kompaniji, među kojima je i ono za održivost Ministarstva turizma i sporta "Naturally yours".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter