KAPITALNI PROJEKT

Gradit će se novi vrtić u Vinežu

| Autor: Branko Biočić
Vizualizacija budućeg vrtića

Vizualizacija budućeg vrtića


U prigradskom labinskom naselju Vinežu gradit će se novi dječji vrtić. Naime, već do kraja ovog mjeseca biti će raspisana javna nabava za izvođača radova na izgradnji ovog kapitalnog projekta. Lokacija je nedaleko društvenog doma "Riko Milevoj" na gradskom zemljištu veličine čak 8.500 metara kvadratnih. Potreba za novim vrtićem je velika zbog velikog broja djece na tom području.

Riječ je o suvremenom objektu koji će imati četiri grupe; dvije jasličke i dvije vrtićke skupine, a biti će ukupne neto površine 975,50 četvorna metra. Objekt je projektiran modularno, kako bi se u budućnosti mogao i dodatno nadograđivati sukladno potrebama.

- Povećan interes za smještajem u vrtiću pokazuje realnu potrebu za gradnjom ovakvog objekta. Potreba za još jednim vrtićkim objektom te značajno povećanje potrebe za dodatnim jasličkim skupinama pokazuju da što se tiče demografskih mjera i poticaja, očito nešto radimo kako treba. Nagrade koje je Labin dobio u području odgoja, obrazovanja i demografije samo su potvrda dobrih poteza kao i, što je ovim lijepim brojkama dokazivo, rezultata, komentirao je potrebu za novim vrtićkim kapacitetima labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter