INFLUENCERI S ISTARSKIM EUROPARLAMENTARCEM

Marco Cuccurin i Mia Negovetić udružili snage s Valterom Flegom. Sve o novom projektu može se naći na Instagramu, TikToku i Facebooku

| Autor: Glas Istre
(Snimila Aleksandra Milinović)

(Snimila Aleksandra Milinović)


Europarlamentarac Valter Flego, Marco Cuccurin i Mia Negovetić udružili su snage kako bi mladima u Hrvatskoj, ususret dolazećim europskim izborima, približili europske institucije i teme.

Europske priče Marca, Mie i Valtera možete pratiti na Instagramu, TikToku i Facebooku.

- U suradnji s mojom liberalnom političkom grupacijom Renew Europe, a uz pomoć sjajnih Mie i Marca, pokušat ćemo taj daleki, nerazumljivi Europski parlament i europske birokrate približiti mladima i saznati što oni misle o europskim politikama i koliko uopće znaju o njima. Marca sam upoznao još 2019. kad me ugostio u svom podcastu i sretan sam što imam priliku ponovno surađivati s njim i Miom, kaže Flego.

- Predrasude o tome da mlade ljude europske i političke teme ne zanimaju uopće nisu točne. Mi smo ti koji se moramo prilagoditi novom vremenu i novoj generaciji. Ako želimo da nas mladi čuju, moramo pričati njihovim jezikom. Zato mislim da je ovaj projekt sjajan način da im zajedno ispričamo koliko su odluke koje se donose u Briselu važne za mlade u našoj zemlji, kaže Flego.

(Snimila Aleksandra Milinović)(Snimila Aleksandra Milinović)

Europski liberali predvodnici su borbe za zaštitu ljudskih prava, toleranciju i zaštitu manjina. U fokusu grupacije Renew Europe su društveno osjetljive teme, poput jačanja prava LGBTIQA+ zajednice, borbe protiv vršnjačkog nasilja, zagovaranja i jačanja kreativne industrije i otvaranja vrata mladim umjetnicima.

(Snimila Aleksandra Milinović)(Snimila Aleksandra Milinović)

- Drago mi je da ja kao mlad čovjek koji ima određeni utjecaj, mogu otvoreno govoriti o ovim važnim temama. Boriti se za pravo da budemo svoji i da mladi dobiju svoju priliku je izuzetno važna stvar. Smatram da ćemo ovakvim projektima smanjiti diskriminaciju i osvijestiti ljude koliko je različitost poželjna i potrebna, kaže Marco Cuccurin.

(Snimila Aleksandra Milinović)(Snimila Aleksandra Milinović)

- Ovo je najbolji način da naša generacija sazna što im Europska unija nudi, kakve im se prilike pružaju i što, uostalom, europske institucije mogu za njih napraviti. Moja   tema je umjetnost, a tu imamo svašta za ispričati. Zato nas pratite na društvenim mrežama, najavljuje Mia.

(Snimila Aleksandra Milinović)(Snimila Aleksandra Milinović)

- Ja sam oduševljen tim mladim ljudima koji su jako znatiželjni, kreativni, vrlo kritični i tehnološki izuzetno pismeni. Duboko sam uvjeren da će Generacija Z svijet okrenuti naopačke. I mislim to u pozitivnom smislu, naravno!, zaključuje Flego.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini