akcija prometne policije

Jučer na istarskim cestama sedam prometnih nesreća, tri osobe ozlijeđene

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Vedran Sitnica)

Ilustracija (Snimio Vedran Sitnica)


Povodom Dana sigurnosti u prometu, a u cilju smanjenja broja prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili vožnje neprilagođenom brzinom, policijski službenici su jučer od 15 do 20 sati na području cijele Istre provodili prometnu akciju kontrole brzine kretanja vozila.

Za vrijeme prometne akcije kontrolirano je 121 vozilo i utvrđeno je 80 prekršaja od kojih 69 prekršaja prekoračenja brzine. Najveću brzinu policija je izmjerila na autocesti A8, gdje je 39-godišnjak upravljao automobilom srbijanskih registracijskih oznaka 175 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 100 km/h. Vozaču je izrečena je novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motanim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Valja napomenuti i kako tijekom jučerašnjeg dana, kada se obilježavao Dan bez poginulih osoba u prometu, na području Policijske uprave istarske nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama.

Evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih tri s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe zadobile su lakše tjelesne ozlijede.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater