OSIGURANO 133.000 EURA

Županija sufinancira razvojne projekte općina Karojba, Vižinada, Gračišće, Oprtalj, Lanišće, Cerovlje, Lupoglav, Grožnjan i Sv. Lovreč

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istarska županija)

(Foto: Istarska županija)


U sjedištu Istarske županije, u Pazinu, župan Boris Miletić danas je potpisao ugovore s općinama temeljem provedenog Javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata ravnomjernog razvitka iz Proračuna Istarske županije za 2023. godinu, a za što je ukupno osigurano 133.000 eura.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnica Općine Lanišće Roberta Medica, načelnik Općine Cerovlje Elvis Šterpin, načelnik Općine Lupoglav Franko Baxa, načelnik Općine Grožnjan-Grisignana Claudio Stocovaz, načelnik Općine Oprtalj-Portole Leo Bazjak; načelnik Općine Karojba Marko Lakošeljac, načelnik Općine Gračišće Ivan Jeromela, te pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj dr.sc. Mirko Radolović.

Župan Miletić je tom prilikom čestitao svim uključenim općinama na kandidiranim projektima, koji su usmjereni na daljnji razvoj Istarske županije te je istaknuo kako je Županija u odnosu na proteklu godinu povećala sredstva za čak više od 91%, a u odnosu na 2021. godinu više od 3 puta. Također, broj općina kojima su odobrena sredstva se povećao sa 6 na 9.

- Na početku mandata rekao sam kako mi je glavni cilj biti župan koji spaja i koji povezuje cijelu našu Istru bez obzira na stranačku pripadnost. To je jedna važna poruka zajedništva i vjerujem kako ćemo financijska sredstva nastaviti povećavati i dalje u godinama pred nama jer vidimo kako su dosadašnja sredstva iskorištena u svome maksimumu i da potreba itekako postoji, ustvrdio je župan Miletić.

Pročelnik za održivi razvoj Radolović kazao je kako su sredstva dodijeljena u skladu s mogućnostima županijskog proračuna i kako je Županija otvorena za sve moguće konstruktivne prijedloge usmjerene prema daljnjem poboljšanju Pravilnika, odnosno kriterija ovog Programa.

(Foto: Istarska županija)(Foto: Istarska županija)

Pročelnik Kabineta Glušac istaknuo je kako mu je iznimno drago prisustvovati ovom potpisivanju.

"Bitno je da i naša kopnena područja, koja nemaju mogućnost razvijati se jednakom mjerom kao ona obalna i time generirati veće proračunske prihode, dobivaju potrebnu potporu od strane Županije za svoj razvoj. Moramo i dalje poticati solidarnost prema svim dijelovima naše Istre", poručio je pročelnik Glušac.

Svi prisutni čelnici općina izrazili su veliku zahvalnost za potporu i kontinuirano dobru suradnju s Istarskom županijom.

Odobreno je financiranje sljedećih programa i projekata za sljedeće općine: Općina Karojba za rekonstrukciju interpretacijskog centra za obnovljive izvore Karojba, fasaderski i obrtnički radovi; Općina Vižinada za pojačano održavanje nerazvrstane ceste u naselju Filipi; Općina Gračišće za drugu fazu izvanrednog održavanja ceste Gračišće - Forlani; Općina Oprtalj za sanacija zida mjesnog groblja u Oprtlju; Općina Lanišće za asfaltiranje nerazvrstanih prilaznih cesta za naselje Klenovšćak; Općina Cerovlje za pojačano održavanje javne rasvjete u Cerovlju i Draguću; Općina Lupoglav za uređenje stepenica na prilazu groblja Semić; Općina Grožnjan za sanaciju i uređenju zida na groblju Sv. Primo kod Čirkota te Općina Sveti Lovreč za rekonstrukciju Društvenog doma u Svetom Lovreču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter