SV. PETAR U ŠUMI

"S klobasicom u Europu" sredinom srpnja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Noćni ljetni sajam "S klobasicom u Europu", nakon pauze od tri godine, ponovo će se održati u Svetom Petru u Šumi 14. i 15. srpnja. U sklopu ljetnog izdanja sajma održati će se i "Makinača po starinski - rekonstrukcija tradicionalne vršidbe žitarica".

Glazbeni i sportski program

Sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih i ostalih suhomesnatih proizvoda, na jedinstvenom mjestu u centru turističke Istre, Svetom Petru u Šumi, najvećemu hrvatskom "gradu od kobasica i ostalih tradicionalnih proizvoda hrvatskog sela".

Za vrijeme sajma održavat će se razna događanja, bogat glazbeni i sportski program, atrakcije i gastro eventi u znaku kobasica, tradicionalnih mesnih proizvoda i specijaliteta koji se mogu pripremiti na tradicionalni način. Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati tradicija hrvatskih krajeva na najbolji mogući način.

Glavni organizatori manifestacije su Općina Sveti Petar u Šumi i Petrus park uz potporu Vlade RH, ministarstava, Istarske županije, TZ središnje Istre, udruga i brojnih sponzora i podupiratelja.

Više tisuća posjetitelja

Želja organizatora je da ljetno noćno izdanje postane stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Očekuju da će sajam posjetiti više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

"Zbog modernog koncepta sajma koji uključuje prezentaciju, degustaciju i promidžbu svih proizvoda (kobasice, pršut, šunke i ostalog), uz osiguranje posebnih prostora za prodaju proizvoda, pozivamo izlagače da čim prije rezerviraju svoje mjesto na pripremljenim prostorima sajma", poručuju iz općinske uprave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum