sendvič vrijeme

Danas malo oblaka, malo sunca. Evo kad slijedi stabilizacija vremena

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te i dalje nestabilno, današnja je prognoza DHMZ-a.

Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne umjeren zapadni i sjeverozapadni, ponegdje s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Danas će vrijeme biti red sunca, red oblaka. Naoblaka će se sa zapada postupno proširiti nad cijelu zemlju. Zbog vrlo nestabilne atmosfere pune vlage očekujemo  poslijepodne u unutrašnjosti umjeren do jak razvoj dnevne naoblake s pljuskovima i grmljavinom. Obilnije oborine mogu lokalno izazvati bujične poplave. Navečer prestanak oborine i razvedravanje sa zapada.

Poslijepodne će na Jadranu zapuhati umjeren do jak maestral. Najviše dnevne temperature od 24 do 28. Zbog visokog postotka vlage u atmosferi bit će sparno. Temperatura mora je od 19 do 22, oprez oko podneva - UV indeks je visok.

Sutra, u nedjelju, na Jadranu i uz Jadran sunčano, a u unutrašnjosti promjenjivo uz poslijepodnevne pljuskove s grmljavinom. Na će zapuhati Jadranu maestral koji će krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Jutarnje temperature zraka od 12 do 17, na Jadranu od 17 do 21, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25 na kopnu te od 25 do 28°C uz obalu i na otocima.

Početkom sljedećeg tjedna postupna stabilizacija vremena uz dulja sunčana razdoblja. Na Jadranu pretežno sunčano, a slaba do umjerena bura puhat će do sredine tjedna. Malo hladnije, piše N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter