u sljedeće dvije godine

Jedna istarska općina na jugu Istre rapidno će se promijeniti. Slijedi joj gradnja sportskog centra, Doma za mlade s penjačkom stijenom, vatrogasni dom...

| Autor: Jasna ORLIĆ
Arhiva

Arhiva


Dom za mlade, skejt park, pješačko biciklistička staza Fažana, poslovni objekt Komunalca i Vatrogasni dom pet je kapitalnih projekta Općine Fažana koji su prezentirani u Multimedijalnom centru.

Općina ih planira realizirati u iduće dvije godine, novcem iz proračuna, kreditom te iz Europskih fondova. Za veći dio objekata čeka se građevinska dozvola, dok je iznos investicije teško odrediti s obzirom na stalni porast cijena građevinskih radova.

Prvu od tri faze pješačke staze od Fažane prema Pineti u dužini od 1.350 metara Općina planira započeti krajem ove godine. Šetnica će se dodatno urediti i dobit će neophodnu rasvjetu koja sada nedostaje. Nastavak je to staze Smareglia koja će se spojiti s već uređenom šetnicom Martulinom. Ona se pak staza proteže sve do perojskog portića i investicija je Grada Vodnjana, budući da se nalazi na njihovom području. Upravo je nedostajao ovaj manji dio s fažanske strane da staza postane jedna cjelina.

Dobro napreduje uređenje još jednog kapitalnog objekta Općine, Doma za mlade, namijenjen druženju i aktivnostima mladih. Vanjski dio zgrade restorana bivše političke škole je gotov. Čeka se građevinska dozvola za uređenje interijera. Građevinsku dozvolu čeka i skejt park s poligonom pump track za mountain bike, a planira se postaviti i penjačka stijena pored doma. Radovi bi trebali početi najesen.

Fažani je već dulje vrijeme neophodan vatrogasni dom izvan stare jezgre mjesta jer pješaci i promet usporavaju odlazak vatrogasaca na intervenciju. Dom za vatrogasce iduće će se godine graditi nedaleko od marketa Plodine, a iduće godine planira se još jedna kapitalna investicija - nova zgrada Komunalca kraj groblja.

Osim pet predstavljenih projekata još je niz velikih investicija koje Općina Fažana planira izgraditi. Tako bi se iz sredstava ITU mehanizma kao dio Urbanog područja Pula trebao izgraditi Društveno sportski centar u Valbandonu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater