SVJETSKI DAN MORA I OCEANA

U Puli, Umagu i Poreču moći će se vidjeti jedinstvena izložba kakva ne postoji nigdje drugdje na svijetu!

| Autor: Glas Istre
U Puli će izložba biti postavljena na rivi

U Puli će izložba biti postavljena na rivi


Povodom Svjetskog dana mora i oceana u Puli će u srijedu 7. lipnja u 11 sati na Rivi biti otvorena izložba ljuštura školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša Jadranskog mora.

Turističke zajednice gradova Pule, Umaga i Poreča tako su odlučile organizirati devetodnevnu turneju ove jedinstvene pokretne izložbe kako bi svojim gostima, sugrađanima te djeci, učenicima i studentima priuštili uživanje u atraktivnom sadržaju, ali istovremeno i edukaciji o potrebi zaštite bioraznolikosti Jadranskog mora, najavljuju iz Turističke zajednice Pule.

Dodaju da mora i oceani prekrivaju čak 71 posto planeta a više od polovine čovječanstva živi uz njihove obale.

"Jadransko more svojom površinom od 0,138 milijuna četvornih kilometara zauzima 0,003 posto plavog planeta i jedno je od najmanjih svjetskih mora, no ono je iznimno značajno kao izvor hrane, kao prometna površina, a posebno kao ishodište turizma, stoga je njegova zaštita najvažnija misija naše i budućih generacija.

Ujedinjeni Narodi su 2009. godine donjeli odluku kojom se 8. lipnja proglašava Svjetskim danom mora i oceana pa će tako ovu kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja.

Izložba "Blago jadranskog podmorja" postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora", ističu iz pulskog TZ-a. 

Dodaju da takav sadržaj ne postoji nigdje na svijetu osim u Hrvatskoj, pa će brojni gosti Pule, Umaga i Poreča moći uživati u sadržaju kakav im ne nudi niti jedna druga turistička destinacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini