VODNJANski Gradonačelnik ugostio učenike

Prijem za Micol Debeljuh i državne prvake u košarci

Micol Debeljuh je za uspjeh, od Grada nagrađena knjigom "Vodnjanski Statut - Statuto di Dignano" te s dvije ulaznice za Istralandiju, dok su košarkaši, uz karte za Istralandiju, dobili i košarkaške lopte

| Autor: Glas Istre
Prijem kod vodnjanskog gradonačelnika

Prijem kod vodnjanskog gradonačelnika


Gradonačelnik Grada Vodnjana Edi Pastrovicchio sa svojom je zamjenicom Dirianom Delcaro Hrelja ugostio učenike Osnovne škole Vodnjan koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci te za Micol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika - materinskog jezika. Prijemu su prisustvovali i mentori učenika te ravnateljica škole Barbara Buršić - Križanac.

- Čestitam vam od srca na ovom uspjehu. Ovi rezultati nisu slučajni, znamo da ste puno radili i trudili se uz vodstvo vaših mentora. Vi ste ponos škole, ali i cijelog našeg grada. Hvala vam u ime svih građana na izvrsnim uspjesima, poručio je gradonačelnik Pastrovicchio.

Micol Debeljuh, učenica 8.t razreda, pod vodstvom mentorice Manuele Verk, nastupila je na Državnom natjecanju talijanskoga jezika - materinskog jezika 4. i 5. svibnja u Bujama i Novigradu. U kategoriji osnovnih škola osvojila je izvrsno 2. mjesto. Ova odlična učenica sudjelovala je i na natjecanjima iz drugih predmeta te se i tamo dokazivala zapaženim uspjesima.

Mladi košarkaši, učenici osmih, sedmih i šestih razreda, drugu su godinu za redom pod vodstvom Erika Križanca izborili odlazak na Državno školsko sportsko prvenstvo. Prošle su godine obećali osvajanje prvenstva, a ove su godine to obećanje i ispunili. Oni su Loren Jugovac, Leni Vinčić, David Smoljan, David Božac, Roko Baretić, Luka Jelenić, Marin Kolić, Antonio Chiavalon, Noel Penava, Đani Glavaš, Erik Antolović i Damir Antolović.

- Jako mi je drago da je baš naša škola od cijele Istarske županije otišla na državno prvenstvo i osvojila ga. Ovaj sportski uspjeh je jako bitan i meni osobno drag jer su svi ti učenici odlikaši, dobri učenici, koji dobre rezultate postižu kako u sportu, tako i u školi. Osmašima želim puno uspjeha u srednjoj školi, a nama sportsku dvoranu da bi mogli zadržati dobre sportaše, rekla je ravnateljica Babara Buršić-Križanac.

Micol Debeljuh je za uspjeh, od Grada nagrađena knjigom "Vodnjanski Statut - Statuto di Dignano" te s dvije ulaznice za Istralandiju, dok su košarkaši, uz karte za Istralandiju, dobili i košarkaške lopte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater