U PONEDJELJAK, 29. SVIBNJA POSEBAN PRILOG GLASA ISTRE

Prvih 20 godina Agencije za ruralni razvoj Istre

| Autor: Glas Istre
Istarska koza

Istarska koza


U tiskanom izdanju Glasa Istre ovog ponedjeljka donosimo prilog na 8 stanica posvećen AZRRI-ju. Agenciju je 2003. godine osnovala Istarska županija s ciljem razvoja ruralnih krajeva naše regije i poticanje ravnomjernog razvoja obale i unutrašnjosti.

Danas je AZRRI postao prepoznat i kao velika stručna podrška razvoju poljoprivrede i stočarstva, a posebno su ponosni na program zaštite istarskog goveda – boškarina. Meso te pasmine prošle godine zaštićeno je Oznakom izvornosti na razini Europske unije.AZZRI

Agencija nastavlja s projektima očuvanja i valorizacije ugroženih autohtonih pasmina na nivou Europske unije – istarske koze, tovara i ovce. Ističemo da je devedesetih godina na području čitave Istre bilo manje od stotinjak grla istarskog goveda, a godine 2003. godine istarskih koza bilo je samo 50 te im je prijetilo i nestajanje.

Veliki napori ulažu se i u snažnije povezivanje s turizmom, a brojni projekti pomogli su u uspostavi Edukacijsko gastronomskog centra Istre. Zahvaljujući europskim sredstvima uređena je i nova edukacijska kuhinja na Gortanovom brijegu koja je mjesto održavanja niza radionica namijenjenih ugostiteljima i hotelijerima.

O svemu ovome više pročitajte u prilogu u tiskanom izdanju Glasa Istre od ponedjeljka, 29. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of