Viva Vino

Uskoro popularni pohod koji povezuje vino, hranu, prirodu i baštinu

  Nudi se ugodna rekreativna šetnja stazom dugom desetak kilometara koja prolazi duž poznatih vinograda i maslinika ovoga kraja, preko zelenih polja i kroz sjenovite šumarke

| Autor: Anđelo Dagostin
Viva vino Vižinada

Viva vino Vižinada


Novo rekreativno vinsko druženje "Viva Vino Vižinada" namijenjeno ljubiteljima prirode, dobre hrane, vrhunskih vina i zanimljive istarske baštine u svom drugom izdanju održat će se u subotu 29. travnja.

Nudi se ugodna rekreativna šetnja stazom dugom desetak kilometara koja prolazi duž poznatih vinograda i maslinika ovoga kraja, preko zelenih polja i kroz sjenovite šumarke, s nadahnjujućim pogledima na prelijepe vizure. Zatim slijedi neposredno suočavanje s bogatom i uzbudljivom baštinom, od svjedočanstava o templarima u Istri te drevnim legendama o Atili, do romantičnih sjećanja na vinsku prugu Parenzana, čijom trasom vinska šetnja djelomično i prolazi. No, Vina Vino Vižinada prije svega nudi uživanje u biranim biserima iz vinskog i gastronomskog bogatstva ovog dijela Istre. Duž desetkilometarske staze hodače naime očekuje pet okrjepnih stanica s ponudom vrhunskih vina vižinadskih vinarija te ukusnih zalogaja iz restorana, konoba i agroturizama.

Inače, Vižinada je, u cijeloj vinorodnoj Istri, općina s najviše vinograda i najviše vinarija po glavi stanovnika. Više od milijun čokota vinove loze raste u ovome kraju, a dvanaest ovdašnjih vinarija na svjetskom je glasu po medaljama i priznanjima osvojenima za svoja vina: malvaziju i teran, slatki muškat, aromatične kupaže, zavodljive rosee, osvježavajuće pjenušce. Njih će pratiti zalogaji tipičnih jela ovoga dijela Istre, pripremljenih od darova prirode, šuma i polja, pa i nedalekog mora. 

Kotizacija odnosno ulaznica za sudjelovanje na ovoj šetnji iznosi 60 eura, a prijaviti se moguće je već sada preko formulara na poveznici https://bit.ly/3ZHBh6p. Pri prijavi se odabire i željeni termin polaska na pohod s organiziranom grupom, a grupe kreću svakih 45 minuta u periodu od 9.30 do 11.45 sati.

Za kotizaciju od 60 eura svaki sudionik pohoda Viva Vino Vižinada dobiva kartu staze, vinsku čašu i torbicu za nju, šešir, bočicu vode, vaučer za konzumaciju vina i hrane na pet okrjepnih stanica odnosno štaciona, i iznenađenje dobrodošlice.

Manifestaciju organizira Turistička zajednica općine Vižinada u suradnji s Općinom Vižinada, Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana Vižinade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum