IGROKAZ U VODNJANU

Marko Šarić postavljen za direktora Casteliera. Vladajući sami sebi postavljali pitanja i davali odgovore

| Autor: Marcello ROSANDA
Edi Pastrovicchio i Marko Šarić prije nekoliko dana na obilježavanju Svetog Blaža (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Edi Pastrovicchio i Marko Šarić prije nekoliko dana na obilježavanju Svetog Blaža (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio je uz pomoć Gradskog vijeća, gdje ima većinu, uspio večeras postaviti svojeg savjetnika i čovjeka od povjerenja Marka Šarića za direktora komunalnog poduzeća Castelier. Naime, na upravo završenoj sjednici prisutni su bili samo vladajući vijećnici, budući da su je oni oporbeni u znak revolta odlučili bojkotirati.

Šarić je tako u nešto više od godinu dana prošao put od tek zaposlenog vježbenika u gradskoj upravi do direktora gradske firme. Također, Šarić je radio, što formalno što neformalno, na prošloj i vjerojatno na novoj sistematizaciji, već drugoj od kada je nova garnitura na vlasti, koja je i bila na današnjem dnevnom redu.

Jer, Gradsko vijeće je na sjednici 30. srpnja 2021. prihvatilo prijedlog gradonačelnika Pastrovicchija o imenovanju novog direktora Casteliera. Tako je na to mjesto, zbog "izuzetno loših rezultata rada i loše organizacije rada", umjesto dotadašnjeg direktora Morisa Ivančića imenovan Andrea Manzin. Sada, kada Manzinu ističe mandat, na njegovo mjesto dolazi Šarić.

Podsjetimo, o Šariću smo pisali krajem 2021. godine u sklopu "Afere savjetnik", kada smo otkrili da je sam sebi skrojio radno mjesto u Gradu i na koncu ga dobio, kao politolog bez radnog iskustva, ali i bliski suradnik vodnjanskog gradonačelnika Pastrovicchia, što je u toj priči očito bilo najvažnije. Jer, drugi se politolozi, nekim čudom, nisu zaposlili u Gradu Vodnjanu, iako su se prijavili upravo na taj natječaj.

Naravno, današnje imenovanje nije prošlo bez rasprave. Doduše, vladajući su jedni drugima postavljali pitanja, pa sami sebi davali odgovore. Tako je Pastrovicchijev vijećnik Denis Sgagliardi istaknuo da se u medijima plasiraju krive informacije i pitao gradonačelnika hoće li Šarić i dalje raditi u gradskoj upravi.

Gradonačelnik Pastrovicchio je svojem vijećniku pojasnio da će Šarić i dalje raditi na istom radnom mjestu, te da će dodatno, 20 sati mjesečno, biti v.d. direktora Casteliera. Logično nam se nameće pitanje ima li još politologa bez iskustva, ali i drugih mladih ljudi, koji bi mogli raditi na njegovom radnom mjestu u Gradu, dok on prelazi na mjesto direktora. Kako bilo, jedni će ga nazvati vrijednim čovjekom koji radi dva posla, dok će drugi reći da je politički uhljeb koji grabi što više javnog novca.

Šarić se na sjednici zahvalio na ukazanom povjerenju svima, gradonačelniku i vijećnicima, ali i onima koji su ga "etiketirali kao nesposobnog, nekompetentnog i politički podobnog". U ovoj zadnjoj rečenici vjerojatno je mislio na oporbu, odnosno IDS.

Budući da su se vodnjanski čelnici na današnjoj sjednici u više navrata obrušili na medije, kao uostalom većina političara, na ovom je mjestu potrebno reći da smo o svemu navedenom, o čemu god pisali, gradonačelniku Pastrovicchiju i Šariću upućivali pozive i slali poruke, ne bi li nam pojasnili o čemu se tu zapravo radi. Na koncu, imali su priliku otkloniti bilo kakve nedoumice.

Međutim, oni su odlučili ignorirati novinarske upite što je, između svega ostalog, njihova obaveza prema javnosti i građanima svojeg grada. Također, nisu demantirali ni ispravili niti jedan novinski članak, iz čega proizlazi da je sve što smo napisali nažalost istina, ma kakva god ona bila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter