UHLJEBLJIVANJE U VODNJANU

Pobočnik Edija Pastrovicchija je na putu da dobije novu funkciju, i to direktorsku

Podsjetimo, o Šariću smo pisali krajem 2021. godine u sklopu "Afere savjetnik", kada smo otkrili da je sam sebi skrojio radno mjesto u Gradu Vodnjanu i na koncu ga dobio, kao politolog bez radnog iskustva, ali i bliski suradnik gradonačelnika Pastrovicchia. Taman kada mu je vježbenički staž nedavno završio, sada prelazi na poziciju direktora

| Autor: Marcello ROSANDA
Edi Pastrovicchio i Marko Šarić

Edi Pastrovicchio i Marko Šarić


Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio i njegovi suradnici odlučili su još jednom reorganizirati ustroj gradske uprave te će od sljedećeg tjedna, ako odluka prođe na Vijeću, tamo postojati Jedinstveni upravni odjel umjesto dosadašnja dva.

Podsjetimo, prije njegovog dolaska na vlast Vodnjan je imao pet upravnih odjela koje je Pastrovicchio smanjio na dva, a sada smanjenje ide dalje, na samo jedan.

Ipak, ova nova sistematizacija dolazi poprilično nenadano, a odluka o njoj donijet će se u ponedjeljak na sjednici Gradskog vijeća, gdje Pastrovicchio ima većinu. Međutim, na mrežnim stranicama Grada još uvijek nema dnevnog reda te sjednice, a gradonačelnik Pastrovicchio nije se javio na naše pozive, pa mu tako nismo mogli postaviti nekoliko pitanja o novom upravnom odjelu.

Kako bilo, u obrazloženju odluke stoji tek da se osnivanje Jedinstvenog upravnog odjela predlaže "u cilju poboljšanja učinkovitosti i efikasnosti gradske uprave te ostvarenja zadanih ciljeva za razvoj Grada Vodnjana".

No, u ovoj se fazi postavlja pitanje opravdanosti, smislenosti i pravne utemeljenosti nove, budući da se pred upravnim sudom još uvijek vodi više sporova oko "stare" sistematizacije. Koliko nam je poznato iz neslužbenih izvora, više je djelatnika osporilo pravilnik koji je trenutno na snazi i uređuje radno-pravne odnose. Također, on je trenutno predmet preispitivanja zakonitosti pred Visokim upravnim sudom.

Nadalje, jedna točka dnevnog reda podrazumijeva da na čelo gradskog poduzeća "Castelier" dođe Marko Šarić, gradonačelnikov čovjek od povjerenja, savjetnik, ali i donedavno vježbenik u gradskoj upravi. On je, između ostalog, radio na prošloj, a vjerojatno i na novoj sistematizaciji.

Da podsjetimo, Gradsko vijeće je na sjednici 30. srpnja 2021. prihvatilo prijedlog gradonačelnika Pastrovicchija o imenovanju novog direktora "Casteliera". Tako je na to mjesto, zbog "izuzetno loših rezultata rada i loše organizacije rada", umjesto dotadašnjeg direktora Morisa Ivančića imenovan Andrea Manzin. Sada, kada Manzinu ističe mandat, na njegovo mjesto dolazi Šarić.

Hoće li gradska uprava moći bez njega, ili će i dalje volontirati kao gradonačelnikov savjetnik, ostaje vidjeti. Jer, niti on, kao ni Pastrovicchio, ne odgovara na naše pozive i poruke.

Podsjetimo, o Šariću smo pisali krajem 2021. godine u sklopu "Afere savjetnik", kada smo otkrili da je sam sebi skrojio radno mjesto u Gradu i na koncu ga dobio, kao politolog bez radnog iskustva, ali i bliski suradnik vodnjanskog gradonačelnika Edija Pastrovicchia.

Taman kada mu je vježbenički staž nedavno i završio, a trebao je u međuvremenu položiti državni ispit, Šarić sada prelazi, ni manje ni više, na poziciju direktora. Dakle, nakon tek nešto više od godine dana radnog iskustva na upravnim poslovima, Šarić dobiva jednu od najodgovornijih javnih funkcija u Vodnjanu.

Ni to nije sve, donedavni vježbenik Šarić djeluje na još nekoliko važnih pozicija, poput članstva u radnim tijelima Gradskog vijeća - odborima za statut, poslovnik i normativnu djelatnost te za plan, financije i upravljanje imovinom. Također, imenovan je i u Upravno vijeće Dječjih vrtića Petar Pan, koji su u ingerenciji Grada. Štoviše, poznavatelji prilika u gradskoj upravi dobro znaju da Šarić svakodnevno ulazi u ured gradonačelnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter