VREMENSKA PROGNOZA

Zahlađenje pred vratima, upaljen Meteoalarm za Istru

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon nekoliko dana nešto viših temperatura zraka, od nedjelje će zima ponovno pokazati zube, piše Istramet.

Već u subotu zapuhat će umjerena i jaka bura, na Kvarneru ponegdje s olujnim udarima, a nedugo zatim stiže i pad temperature zraka. U početku može biti jakog sjeverca s olujnim udarima diljem regije, što se dobro može uočiti u prognozi WRF-a.

Zbog udara vjetra, DHMZ je putem Meteoalarma izdao narančasto upozorenje za more zapadne Istre i crveno za Velebitski kanal.

U prvom dijelu subote naglo će zapuhati sjeverac

Od nedjelje koja će još uvijek biti poprilično vjetrovita očekuje nas hladno i pretežno sunčano vrijeme, a takvo stanje pratit će nas cijeli idući tjedan, a možda i dulje.

Jutra će biti vrlo hladna uz temperature zraka po kotlinama unutrašnjosti Istre blizu -10 °C. Umjerenog mraza bit će i uz samo more. Nakon vjetrovitog početka promjene vremena, idućih dana puhat će većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

I dnevne temperature zraka bit će niske – očekivane vrijednosti sredinom srijede

Sinoptička situacija u Europi jamči nam nastavak stabilnog vremena bez oborina i ciklona, možemo slobodno reći “do daljnjega”. Također, zaobići će nas i temperaturni ekstremi, a takvo stanje meteorološke “monotonije” moglo bi potrajati tjednima. (P.R./IM).

Dominacija anticiklone sredinom mjeseca jamči stabilno vrijeme

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom