Odabrana optimalna nova regulacija

U Pazinu će se iduća tri mjeseca voziti po sasvim drugom smjeru. Obnavlja se glavna gradska prometnica

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
ITeška mehanizacija započela je radove udarnički, ali samo u jednoj smjeni (snimio Anđelo DAGOSTIN)

ITeška mehanizacija započela je radove udarnički, ali samo u jednoj smjeni (snimio Anđelo DAGOSTIN)


Unatoč prisutnoj bojazni da će doći do prometnog kolapsa zbog nove regulacije prometa u Pazinu, koja je krenula u srijedu poslijepodne, to se, nasreću, nije dogodilo. Nadzorni inženjer(i) iz Učke konzalting (Tedi Zgrablić) i pulske Ceste odabrali su optimalnu novu regulaciju, ali i pravovremeno pripremili svu potrebnu signalizaciju te prethodno odradili potrebne prometne prepravke.

Stanarima Dršćevke izlaz preko Vranice

U poslijepodnevnoj špici, nakon 15 i 16 sati, kada se ljudi vraćaju s posla sve je funkcioniralo protočno. Nije baš sve bilo idealno s obzirom da su neki vozači bili zbunjeni novim tokom prometa, a pronašao se i pokoji zalutali vozač teretnog vozila koji je previdio znakove zabrane. No, sve se sredilo. Bit će takvih situacija još, ali mora se kazati da stvar općenito funkcionira.

Zalutali tegljač u uskoj starogradskoj jezgriZalutali tegljač u uskoj starogradskoj jezgri

Oni koji dolaze iz smjera Starog Pazina (Novog naselja i Stancije Pataj), nakon prolaska kraj zgrade općinske uprave, sada skreću u Ulicu Bože Milanovića (u suprotnom smjeru), zatim do zvonika, a onda Muntriljskom ulicom prema centru grada. Pri povratku iz centra sada kod zvonika skreću prema Starom trgu onda voze Vrtlišćem te se zatim spajaju na glavnu cestu usponom, odnosno Ulicom Eugena Kumičića. Stanari kvarta Dršćevka također su sada izolirani, ali imaju izlaz preko Vranice, Ulicom Viktora Cara Emina.

Teretni promet nije dozvoljen

Podsjetimo, nakon gotovo četiri desetljeća temeljito se obnavlja glavna gradska prometnica, Ulica Matka Brajše Rašana u dužini od 300 metara, dvosmjerna prometnica s krivinom od 90 stupnjeva i četiri priključka nerazvrstanih prometnica. Stoga će biti zatvorena puna tri mjeseca, što će najveći problem stvoriti stanarima Brajšine ulice koji i inače imaju velikih problema s manjkom parkirališnih mjesta budući da se ondje parkiraju i mnogi koji tu ne stanuju.

No, morat će se strpjeti ili, ako budu imali potrebe za prilazom (dostava, bolesni stanari…), dogovarati se s izvođačima radova iz pulske Ceste koji su od početka udarnički prionuli radovima, doduše, tek u jednoj smjeni.

Podsjetimo, teretni promet (iznad 5 tona) u iduća tri mjeseca nije dozvoljen kroz središte grada. Ta vozila imaju na raspolaganju novu južnu obilaznicu i dionicu autoceste Pazin-istok (Ivoli) - Pazin-zapad (Rogovići).

Buduća prometnica imat će podignute pješačke prijelaze, od kojih jedan novi, koji će umiriti promet na ovoj odnedavno gradskoj prometnici. Prethodno je imala status državne ceste, ali više nema otkad je dovršena južna gradska obilaznica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of