vremenska prognoza za istru

VIDEO / Gorski kotar zatrpan snijegom, u Delnicama ga ima 80 centimetara. U idućim satima očekuje se još snijega

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Tršće (Snimila Diana Zbašnik / Istramet)

Tršće (Snimila Diana Zbašnik / Istramet)


Sukladno najavama, obilan snijeg zatrpava Gorski kotar, a u idućim satima stižu nove količine, piše Istramet.

U Istri i na Kvarneru puše jaka bura s olujnim i orkanskim udarima, međutim temperature zraka nisu odveć niske, riječ je fenskoj buri, stoga se ponegdje na jugu i zapadu poluotoka vrijednosti približavaju 10 °C.

Prema mjerenjima DHMZ-a, najviše snijega u Gorskom kotaru jutros ima u Delnicama, čak 80 cm, od čega je 37 cm novog. U Begovom Razdolju ga ima 75 cm, Crnom Lugu 73 mm, Ogulinu 59 cm…

U nizinama unutrašnjosti Hrvatske zbog naglog zatopljenja snijeg je uglavnom okopnio i pada kiša. Jutros su tako u Varaždinu 2 °C, Zagrebu 4 °C, a Osijeku čak 6 °C.

Nastavak dana Gorskom kotaru donosi nove centimetre snijega koji će se na tlu zadržati tjednima, kako i priliči tom podneblju.

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner:

PONEDJELJAK - Oblačno vrijeme uz mjestimičnu slabu kišu, a iznad 250 metara nadmorske visine susnježicu. U Gorskom kotaru padat će umjeren i jak snijeg uz stvaranje debelog pokrivača. Puhat će umjerena i jaka bura i levant, naročito prijepodne. Jutarnje temperature zraka od 0 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 5 i 9 °C.

UTORAK - Pretežno oblačno vrijeme s duljim sunčanim razdobljima. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka od 0 do 5 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 9 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini