NOVI VELIKI INVESTICIJSKI CIKLUS

Poreč nastavlja sa širenjem kanalizacije u brojnim okolnim naseljima

| Autor: Glas Istre
Odvodnja Porecx

Odvodnja Porecx


Od 2023. do 2025. godine komunalna tvrtka Odvodnja Poreč izgradit će gotovo 34,5 kilometara nove mreže odvodnje, a na novi sustav bit će priključeno gotovo tisuću novih korisnika, odnosno objekata. Riječ je o izuzetno zahtjevnim i opsežnim projektima koji se često sastoje od više faza izvođenja radova stoga je od iznimne važnosti dobro planirati i uskladiti faze izvođenja.

Radovi na šest lokacija u 2023.

Grad Poreč i Odvodnja Poreč predstavili su okvirni plan aktivnosti na kanalizacijskom sustavu javne odvodnje. Navedeni plan aktivnosti je kronološki posložen prema planiranim projektnim aktivnostima na području navedenih naselja koji je podložan izmjenama uslijed eventualnih izvanrednih okolnosti tijekom izvođenja projekata budući da je riječ, kako ističu iz Grada Poreča, o opsežnim projektnim radnjama.

U idućoj godini, Odvodnja Poreč intenzivno će izvoditi projektne aktivnosti na čak šest lokacija na području Poreča i Poreštine. Riječ je o naseljima Antonci, Kosinožići, Vežnaveri, Bonaci, Fuškulin i Filipini.

Projektne aktivnosti na području naselja Antonci započinju prve. Očekivani početak realizacije projekta je proljeće 2023. godine. Na području spomenutog naselja izgradit će se gotovo 1,5 kilometara nove mreže, na koji će se spojiti 69 novih, kućnih priključaka, a investicija na području ove lokacije vrijedna je 3,5 milijuna kuna. Nakon Antonci, projektne aktivnosti nastavljaju se na području naselja Kosinožići, gdje će Odvodnja Poreč postaviti 1,2 kilometara nove mreže na koju će se priključiti 58 novih kućanstava, a vrijednost aktivnosti na ovom području iznosi 3,4 milijuna kuna.

Nakon Kosinožići, aktivnosti na izgradnji mreže sele se na područje Vežnavera gdje će na novu mrežu duljine 805 metara biti priključeno 29 kućnih priključaka, a vrijednost ovog dijela mreže iznosit će oko 2,5 milijuna kuna. U 2023. planirane su i aktivnosti na izgradnji mreže na području naselja Bonaci, Fuškulin i Filipini. Na području spomenutih naselja planirana je izgradnja više od 6,5 kilometara nove komunalne mreže na koju će biti priključeno ukupno 222 kućna priključka.

Potrebno strpljenje

U 2024. predviđena je izgradnja nove kanalizacijske mreže na, također, šest lokacija. Riječ je o naseljima Jasenovica, Čuši, Saladinka, Srednji Špadići, Dračevac i Mihelići. Projektne aktivnosti u 2024. godini na području spomenutih naselja uključuju više od devet kilometara novog komunalnog sustava javne odvodnje, ukupno 258 novih priključaka, a ukupna vrijednost spomenutih zahvata iznosit će 19.345.000 kuna.

Trogodišnji plan projektnih aktivnosti Odvodnje donosi i planove za 2025. godinu. U 2025. Odvodnja Poreč predvidjela je radove na području naselja Montižana, Dekovići, Matulini i Ružići. Na gore navedenim lokacijama planirano je postavljanje više od 5,5 kilometara za 115 novih kućnih priključaka, a planirani troškovi ovih projektnih aktivnosti iznose nešto manje od 13,5 milijuna kuna.

Paralelno s ovim radovima, Odvodnja Poreč, po dobivanju svih potrebnih dokumentacija i suglasnosti, nastavit će projektirati i raditi na širenju kanalizacijske mreže i po ostalim gradskim i prigradskim naseljima.

Grad Poreč i Odvodnja Poreč javno su zamolili sugrađane za strpljenje tijekom izvođenja radova na području navedenih naselja. Sve navedene investicije bit će dodatno najavljene na web stranicama Odvodnje Poreč i u medijima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of