Božićno druženje u Milanu

Više od 50 talijanskih novinara pripremalo tradicionalna istarska jela. Gastronomsku prezentaciju vodio je chef iz poznate konobe Nono iz Umaga

| Autor: Glas Istre


Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji i ove je godine organiziralo tradicionalno božićno druženje s predstavnicima talijanskih medija. Prigodni program pripremljen je u suradnji s Turističkom zajednicom Istre u Milanu u prostorijama škole za kuhanje medijske kuće Conde Nast u čijem su sastavu magazini Conde Nast Traveler, Vanity Fair, Vogue, GQ i La cucina Italiana.

Božićnom druženju odazvalo se više od 50 talijanskih novinara specijaliziranih za turizam, B2B i gastronomiju, influenceri te blogeri koji su imali priliku pripremati tradicionalna blagdanska hrvatska jela s naglaskom na istarsku regiju.

„Velik broj talijanskih novinara, blogera i influencera koji su prisustvovali današnjem tradicionalnom božićnom druženju potvrđuje odličnu tržišnu poziciju naše zemlje na tržištu Italije.

Apsolutno smo pogodili i sa pripremljenim programom koji je uključivao eno-gastronomsku prezentaciju jer je upravo gastronomija jedan od proizvoda na koji Talijani, kao veliki gurmani, itekako obraćaju pažnju. Tu su i brojni adventski programi koji će tijekom prosinca u hrvatske destinacije privlačiti talijanske goste, a nastavak dobrih trendova očekujemo i tijekom iduće godine“, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Milanu, nadodavši kako je prezentaciji prisustvovao i bivši biciklist te poznato TV lice i influencer Ignazio Moser. 

„Raduje nas prisustvo Istre u ovo predblagdansko vrijeme u prijestolnici mode, dizajna, svjetskih luksuznih brendova. Europska je to metropola, drugi najveći grad u Italiji, njen financijski centar, najbogatiji grad i zato je to bila izuzetna prilika za nas da se predstavimo milanskoj publici kroz našu kuhinju.

Zahvaljujući inicijativi Predstavništva HTZ-a u Milanu priredili smo sjajan Božićni cooking show koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, a kako je poznato da se okusi dugo urežu u memoriju, vjerujem da će to biti triger koji će potaknuti uvažene goste prisutne na svečanosti da posjete Istru već tijekom predstojećih blagdanskih svečanosti s obzirom na bogatstvo hotelske ponude te velik broj živopisnih i bajkovitih božićnih sajmova diljem Istre“, poručio je Marko Marković iz TZ Istre, koji je Domenicu Carulliju dodijelio poklon bon za vikend u Istri kao zahvalu za više od 20 godina vjerenosti i ljetovanja u Istri.

Inače, gastronomsku prezentaciju vodio je chef Goran Parapatić iz poznate konobe Nono iz Umaga, a na meniju je, između ostalog, bio carpaccio i tagliata od boškarina, pljukanci sa boškarinom, fuži sa škarpinom, a degustirao se i istarski pršut OPG-a Jelenić iz Žminja, kao i prestižno ekstra djevičansko maslinovo ulje Mate te vina poznate vinarije Degrassi iz Savudrije.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Italije ostvareno više od 920 tisuća dolazaka i 4.1 milijun noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 112 posto u dolascima i 86 posto u noćenjima. Pritom su Talijani najviše noćenja ostvarili u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Rovinju, Medulinu, Novalji, Poreču i Malom Lošinju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater