Hrvatski chefovi udružili snage

Humanitarno-edukativnu večeru za rovinjsku strukovnu školu uveličao i svjetski poznati kovač noževa

Dodatnu notu posebnosti ove večere donio je i kovač svjetskog glasa Michele Massaro, Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi. Massaro je u svom prvom službenom posjetu Hrvatsku, samo za potrebe ovog događanja, ručno izradio i donirao nož koji je u nedjelju na tajnoj aukciji prodan jednoj gošći

| Autor: Glas Istre
Detalj s jedinstvenog kulinarskog doživljaja

Detalj s jedinstvenog kulinarskog doživljaja


"The Signature Dish: 4 of a Kind" nesvakidašnja je serija kulinarskih doživljaja koju su od 26. do 30. listopada u Rovinju i Balama priredila četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene u vrhunskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom. Tako su zaljubljenici u fine-dining, proteklog tjedna imali jedinstvenu priliku sudjelovati u seriji od pet ekskluzivnih večera koje su pripremala četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene.

Autentična istarska jela

Posljednja iz serije "the Signature Dish: 4 of a Kind" ekskluzivnih večera, u kojima užitak u hrani uključuje sva osjetila, okupila je tridesetak gostiju iz Hrvatske i inozemstva koji su uživali u jedinstvenom gourmet doživljaju sezone. Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja pripale su nekim od najprestižnijih imena hrvatske gourmet scene - chefu Jeffreyu Velli iz restorana "Cap Aureo" Grand Park Hotela Rovinj, chefu Lorenzu Laiu iz restorana "Agli Amici" Rovinj, chefu Danijelu Đekiću iz restorana "Monte" te chefu Damiru Pejčinoviću iz "Meneghetti Wine Hotel & Winery".

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, renomirani su chefovi, od 26. do 30. listopada u Rovinju i Balama, u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremali pomno odabrane jelovnike koje je krasio spoj gourmet iskustva i autentičnih istarskih jela. Vrhunac događanja bila je međutim ekskluzivna večera u restoranu Cap Aureo u sklopu Maistrinog Grand Park Hotela Rovinj koja se održala u nedjelju, a čija je posebnost u tome što su ekskluzivno, samo za ovu priliku, snage udružili spomenuti chefovi koji su zajednički osmisli i pripremili jelovnik. Svaki od četiri chefa priredio je jedan slijed, a za ovo jedinstveno gourmet putovanje spojili su najbolje signature disheve, pomno odabrana vina i vrhunsku uslugu.

Ekskluzivna večera održana je u restoranu Cap Aureo Ekskluzivna večera održana je u restoranu Cap Aureo

Dodatnu notu posebnosti ove večere donio je i kovač svjetskog glasa Michele Massaro, Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea.

Massaro je u svom prvom službenom posjetu Hrvatsku, samo za potrebe ovog događanja, ručno izradio i donirao nož koji je u nedjelju na tajnoj aukciji prodan jednoj gošći.

Edukacija novih naraštaja

Kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost, glavne su emocije koje pokreću ove vrsne istarske chefove. Spajanjem njihovih vještina i strasti pokrenut je jedinstveni signature dish koncept s dugoročnom vizijom. Uz činjenicu da je hotelska grupacija Maistra dobila priliku okupiti četiri iznimno važna imena hrvatske gourmet scene, čije su večere izazvale veliko zanimanje zaljubljenika u fine-dining, najvažnija je ipak istaknuti plemenitu dimenzija ovog događanja. Naime, zajednička večera imala je humanitarno-edukativan karakter u čijem su središtu učenici Strukovne škole "Eugen Kumičić" iz Rovinja.

Tijekom humanitarno-edukativne večere pojedini su gosti iskazali dodatnu želju za podrškom rovinjskoj školi i edukaciji novih naraštaja hrvatskih. Kao veliki zaljubljenici u Rovinj i Istru, bračni par iz Ujedinjenog Kraljevstva zainteresiran je sudjelovati u nabavci potrebne profesionalne opreme za strukovnu školu, dok će gošća koja je ponudila najvišu cijenu na aukciji za nož, sredstva uplatiti izravno na račun škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter