Koordinacija župana s načelnicima

KREĆE SE U IZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA ISTARSKE ŽUPANIJE. Demetlika: Cilj je da to bude jedan živi dokument kojeg je potrebno brže i češće mijenjati radi projekata i investicija

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Istarski župan Boris Miletić sazvao je jučer 1. Koordinaciju s istarskim načelnicima i načelnicama, a koja je održana u Spomen domu, u Pazinu. Po uzoru na sastanke s istarskim gradonačelnicima, župan je najavio da će i koordinacije s čelnicima istarskih općina biti i ubuduće praksa s ciljem još bolje suradnje i realizacije projekata od zajedničkog interesa. 

Sastanku su prisustvovali i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo IŽ Aleksandar Stojanović, koji su se uvodno osvrnuli na epidemiološku situaciju u Istri, te značajniji porast novozaraženih osoba. Prema njihovim riječima, i dalje je potreban oprez, te pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. 

Zamjenik župana Tulio Demetlika je iznio informaciju o pokretanju izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, te je pozvao načelnike da pravovremeno izvide potrebe na svome području te da, najkasnije do kraja ove godine, dostave svoje prijedloge kako bi Prostorni plan bio podrška realizaciji razvojnih projekata na njihovom području. 

- Cilj je da Prostorni plan bude jedan živi dokument, kojeg je potrebno brže i češće mijenjati radi praćenja razvojnih projekata i investicija, poručio je zamjenik Demetlika te je ujedno pozvao načelnike da, ukoliko to još nisu učinili, donesu Planove raspolaganja poljoprivrednim zemljištem budući da postoji veliki interes istarskih poljoprivrednika, a koji se po tom pitanju često obraćaju Županiji. 

Na temu Prostornog plana nadovezao se i župan Miletić koji je naglasio da svi zajedno moramo voditi računa o dugoročno održivom razvoju i očuvanju prostora, našeg najvrijednije resursa. Navedenom premisom, dodao je, Istarska županije će se voditi pri svim budućim izmjenama i dopunama Prostornog plana. 

Još jedna tema o kojoj je bilo riječ je županijska Specijalna bolnica „Martin Horvat“ Rovinj - Rovigno, a kako je župan izvijestio u njezin je razvoj, točnije u adaptaciju zgrada i proširenje djelatnosti, u protekle je dvije godine uloženo 20 milijuna kuna. 

Na koordinaciji su načelnici pružili podršku inicijativi o uspostavi Centra za ranu dječju rehabilitaciju pri Specijalnoj bolnici „Martin Horvat“ Rovinj - Rovigno, budući da bi se time bolesnoj djeci, kao najranjivijoj skupini omogućila zdravstvena zaštita u blizini njihova mjesta prebivališta ili boravišta te oni više ne bi morali putovati na liječenje u Rijeku ili Zagreb. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater