IZVJEŠTAJNO ROČIŠTE U PAZINU

IPAK DOBRA VIJEST: Uljanik ne ide u likvidaciju. Vjerovnici danas usvojili NASTAVAK POSLOVANJA 

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Uljanik d.d. u stečaju nastavlja s poslovanjem, a stečajna upraviteljica Marija Ružić dobila je rok od trideset dana za izradu poslovnog, odnosno stečajnog plana kojim bi se trebala definirati budućnost i eventualni put oživljavanja pulske brodogradnje.

Prihvativši plan i prijedloge stečajne upraviteljice odluku o tome donijeli su vjerovnici Uljanikova holdinga na izvještajnom ročištu koje je pod predsjedanjem suca Damira Rabara održano jutros na Trgovačkom sudu u Pazinu.

Marija Ružić koja je od rujna imenovana na mjesto stečajne upraviteljice umjesto Damira Majstorovića, nakon dubinske analize ponovila je najvažnije stavke svog izvješća, one koje se tiču imovine, potraživanja i dugovanja Uljanika d.d u stečaju, te na temelju toga zaključila da uz određene uvjete od kojih je najvažnije osiguravanje financja, te kroz sinergiju s Uljanik Brodogradilištem postoje realne osnove za izradu plana koji će omogućiti nastavak brodograđevne djelatnosti u Pulskom zaljevu.

Imovina tvrtke koja je u kompanijI upravljala i koordinirala procesima ugovaranja i izgradnje brodova, nakon prodaje jaružala, iznosit će oko 675 milijuna kuna dok su obaveze nešto veće od 4,3 milijarde. Najznačajniji dio imovine su četiri broda koja su u raznim fazama izgrađenosti, ali i koncesija na područje na kojem se nalazi brodogradilište, a koja je 2011. godine sklopljena na 30 godina.

Tijekom ročišta stigla je i službena potvrda s FINE da je jedina ponuda na dražbi za jaružalo stigla iz Grupacije Jan de Nul, odnosno tvrtke DMM iz Luksemburga koja je bila i naručitelj tog broda, te da je ponuđena cijena 20 tisuća kuna veća od početne. Tijekom jučerašnjeg dana Sud u Rijeci prihvatio je inače zahtjev kompanije JDN da se Uljaniku zabrani prodaja opreme za koju oni imaju licencno pravo, no očito se radilo tek o "osiguraču" koji je trebao zajamčiti da brod neće završiti u nečijim drugim rukama i o privremenoj mjeri koja je nakon ovakvog ishoda dražbe postala suvišna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of