vlasnici u šoku

HOROR U UMAGU: Supružnici Jasna i Ivan Papac: Izmasakrirao ga je. Odstranio mu je oštrim predmetom but desne noge, pa zatim cijelu desnu nogu, ODSJEKAO RASKOŠAN REP I IZVADIO GOTOVO KIRURŠKI POLA UTROBE

| Autor: Sanja BOSNIĆ


Moja je supruga prije nekoliko godina oboljela od karcinoma dojke, operirana je i mačke su joj najbolja terapija, a sada je netko mojoj Jasni oduzeo lijek, čujete vi mene, najbolji lijek, u navali suza zavapio je Ivan Papac

"Veterinar je izvršio obdukciju i zaključio da je naš voljeni mačak ubijen i masakriran od ljudske ruke, smeća od čovjeka - taj koji je to učinio nije zavrijedio hodati po ovoj zemlji! Potom smo cijeli slučaj prijavili policiji koja je odmah krenula s kriminalističkom istragom. Nadam se, srce naše Đuno, da nisi uzalud umro i da će konačno stati to ubijanje životinja da li bio pas, mačka ili druga vrsta životinja u pitanju. Ljubavi moja kako mi nedostaješ. R. I. P. Juno, Đuno, Žučko - to su samo neka tvoja imena kojima smo te od milja zvali, a sada te više nema. Koga ćemo sada ljubiti, maziti, grliti, tko će nas sada uveseljavati, a ponekad i naljutiti?". Započinje tako objava o šokantnom prizoru brutalno ubijenog mrtvog mačka i osuđujući komentari koji ovih dana doslovno potresaju facebook stranice Umažana i brojnih ljubitelja životinja. 

Kako saznajemo, radi se o mladom žutobijelom mačku imena Juno (Džuno), ljubimcu obitelji Ivana i Jasne Papac iz Umaga. Donedavno je živio sretno i njegovano, vrlo komforno, uz svojih preostalih šest prijatelja i prijateljica mačaka u stanu Papčevih, a postelju je dijelio s najvećom ljubavi, kujom Nalom koja ga je čuvala dok je bio maleno usvojeno mače. Svakoga bi jutra izlazio obaviti nuždu na susjednu livadu i tu bi čekao gazdaricu Jasnu i Nalu da se vrate iz jutarnje šetnje.

Međutim, prije neki dan nije dotrčao Nali i Jasni ususret već su ga pronašle mrtvog na obližnjem makadamu, pedesetak metara od kuće. Prizor u kakvom su ga stanju zatekle ravan je najmonstruoznijim scenama klanja iz kakvog horor filma da Jasna i Ivan ne prestaju plakati i tarući suze odlučno govore da će pronaći zlotvora koji je mogao nešto tako neopisivo jezivo učiniti njihovom ljubimcu.

Ivan Papac iz Umaga jako je ogorčen na lovce za koje tvrdi da su mu iskasapili mačku

Ivan Papac iz Umaga jako je ogorčen na lovce za koje tvrdi da su mu iskasapili mačku

- Juno je bio najljepši mačak u ulici i ljubimac naselja. Imao je tek 18 mjeseci, ali bio je vrlo pitom i druželjubiv, prilazio je ljudima s povjerenjem i to ga je na kraju i koštalo života. Ovdje u naselju Komunela mačke često završavaju na neprirodan način okrutnim trovanjima i ubojstvima jer mnogo je susjeda koji mačke smatraju štetočinama i beskorisnim poludivljim životinjama od kojih nemaju nikakve koristi.

Stoga sam uvjeren da je Juno još jedna u nizu žrtava tih (ne)ljudi i bez zadrške iznosim sumnju da je počinitelji neki razulareni lovac jer je njih nekolicina u neposrednoj blizini mjesta zločina nad Junom, prisvojila gradsko zemljište kao lovište te na njemu divljaju pucajući na prepelice, druge ptice i ostale životinje. Kada stradavaju naše mačke od njihova pucnja, onda im najčešće odrežu rep - lovački trofej. No, Juno je pronađen iskasapljen do neprepoznatljivosti. Netko od tih "majstora" se svirepo, očito psihopatski iživljavao na njemu. Izmasakrirao ga je. Odstranio mu je oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, but desne noge, pa zatim cijelu desnu nogu, odsjekao raskošan rep i izvadio gotovo kirurški pola utrobe, grcajući u suzama pokušavao nam je opisati osakaćeno truplo Ivan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum