ZRAČNI PROMET

ZBOG BURE AVION NIJE MOGAO SLETJETI U RIJEKU, PA POKUŠAO U PULU. Evo gdje je završio

Kod nas su uvjeti puno bolji i kad ima juga i kad udara bura jer je pista dobro položena. Ipak, situacije kao što je ova događaju se možda dva do tri puta godišnje, kazao je Saša Grgorinić, koordinator prometa na pulskom aerodromu

| Autor: Marcello Rosanda
Pula 1.7.2020. Zracna luka Pula - avion - Sheldon Adelson Snimio: Dejan STIFANIC

Pula 1.7.2020. Zracna luka Pula - avion - Sheldon Adelson Snimio: Dejan STIFANIC


"U nedjelju smo imali slučaj da jedan avion nije mogao sletjeti na riječki aerodrom zbog bure, pa je probao kod nas u Puli, budući da smo mi njihov alternativni aerodrom. Međutim, ipak je odlučio produžiti za Veneciju jer je bura jednostavno bila prejaka", odgovorio je Saša Grgorinić, koordinator prometa na pulskom aerodromu, na naš upit kako je jaka bura, koja je ovih dana puše u Istri, utjecala na zračni promet.

Problema s burom bilo je, kaže, i nedjelju ranije, kada su dva zrakoplova umjesto u Rijeku, odnosno Krk, sletjeli u Pulu. Naime, položaj piste na riječkom aerodromu vrlo je nepogodan kad puše jaka bura, objasnio je Grgorinić.

"To je vjetar koji puše na udare, refule, pa su najopasniji bočni udari na avion, što je čest slučaj na Krku. Kod nas su uvjeti puno bolji i kad ima juga i kad udara bura jer je pista dobro položena. Ipak, situacije kao što je ova događaju se možda dva do tri puta godišnje. Naravnom, u igru ulaze različiti faktori, kao što je spremnost pilota i standardi koje svaka kompanija ima. Neki ne žele uopće riskirati pa odustanu od slijetanja i za manje vjetra ili, pak, magle", zaključio je Grgorinić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini