VARAŽDIN

Varaždinski maturanti ponovno plesali quadrillu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, 600 varaždinskih maturanata u srijedu je plesalo quadrillu i tako nastavilo tradiciju završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin organizirali su trodnevni program pod nazivom Maturantika.

Nakon mimohoda maturanata gradskim središtem u ponedjeljak te sportskim danom za maturante u Parku mladih u utorak, u srijedu su na Kapucinskom trgu maturanti srednjih škola s područja Varaždinske županije plesali quadrillu.

Od 1800 maturanata plesalo ih je 600.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec izrazila je zadovoljstvo što su nakon dvije godine mogli organizirati trodnevni program za maturante.

„Maturanti su nastavili tradiciju s porukom mira i zajedništva jer svako dijete ima pravo na sretno i sigurno odrastanje, kao i školovanje. Samim time su pokazali da su iznimno bitan faktor svakog društva“, rekla je Zagorec.

Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić dodala je da su maturanti u posljednje dvije godine bili zakinuti za neke aktivnosti. Poželjela im je sreću na maturi.

„Oni su bitan dio zajednice. Mi se toplo nadamo da će ta zajednica i dalje biti njihov grad Varaždin, ali ako ne, vjerujem da će ovaj duh naše zajednice, stečena znanja i iskustva prenositi bez obzira na to gdje se svijetu nalazili“, poručila je Vusić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater