ZAGREB

USKA: Mirsad Bećirović prva slijepa osoba u Hrvatskoj s položenim tečajem ronjenja-OWD

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Predsjednik karlovačke Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović položio je u subotu tečaj za ronioca i postao prvi slijepi nositelj zvjezdice Open water diver - OWD.

Mirsad je prva slijepa osoba polaznik tečaja ronjenja Combatta diving po službenom programu koji je uspješno završio praktični dio nastave i završni ispit na riječkoj Kantridi u Marco Polo diving centru, pod asocijacijom SNSI.

Veliki je to uspjeh slijepog samuraja, majstora borilačkih vještina, posebice jer je riječ o dijabetičaru ovisnom o inzulinu, stoji u priopćenju.

Taj je pothvat jedinstven i po tome što je cijeli proces Bećirović prošao uz pomoć videće pratiteljice Udruge slijepih USKA Nine Skorupan koja je ronilac s dvije zvjezdice - Advanced Open water diver - AOWD.

Instruktor ronjenja s dugogodišnjim iskustvom Mario Tomac istaknuo je kako su željeli pokazati da i slijepe osobe mogu uspješno položiti tečaj ronjenja.

Plod je to dugogodišnjeg prijateljstva partnerstva i suradnje USKA-e, SRC Labrador i Maria Tomca, osnivača Akademije borilačkih sportova Excalibur i Combatta diving, koji zajednički potiču integraciju osoba s invaliditetom u sportsko-rekreativne aktivnosti.

Tečaj ronjenja na Kantridi danas je, uz Mirsada Bećirovića, uspješno završilo osam polaznika.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of